HUNESZ FIFA Masters: Gőzerővel robog a triplázás felé Sero

HUNESZ FIFA Masters: Gőzerővel robog a triplázás felé Sero

Még két meccs hátra van, amely még a továbbjutásról is dönthet, de az első négy helyezett már biztosan ott van a rájátszásban.

A végéhez ér a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H 11 fordulós csoportköre, már csak két mérkőzés maradt hátra és véglegessé válik az alapszakasz sorrendje. Új formátummal jelentkezett 2023-ban a versenysorozat, amely ráadásul mostantól már teljes egészében a K&H Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság részeként folytatódik. Az előző szezon Top 8 játékosa alapvetően részt vehet a mostani szezonban, illetve az eddig elért eredmények alapján további 4 játékos kapott meghívást. Az első szezont DomiNation_Sero nyerte megaki utána a másodikban sem talált legyőzőre.

A négy rájátszásba jutó versenyző már biztos, a csoportkört ezúttal is DomiNation_Sero nyerte meg, aki egész évben kirobbanó formában játszik. A második a szintén egész szezon alatt erősen teljesítő DVSC_GrislyJam lett, mindketten mindössze egyszer kaptak ki. A dobogó harmadik fokáért még zajlik a csata, ráadásul az utolsó fordulóban pont egymás ellen játszik horvaathgabor és TheBoy, jelen pillanatban előbbi vezet egy ponttal, így a döntetlen is elég neki a harmadik hely megtartásához. Az ötödik helyen jelenleg Szoboszlai Dominik csapatának másik versenyzője, DomiNation_Benya áll 16 egységgel, de ez még változhat, mert 1 ponttal követi őt az első alapszakasz győztese, a második szezon ezüstérmese, B3rti11, aki még a jelen pillanatban 9. helyen tanyázó esDandarral összecsap az utolsó fordulóban. Ugyan pontszámban akár utol is érheti a negyedik helyen TheBoyt, de összesítésben pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzés során szerzett pontszám számít, és azon TheBoy nyert 6:4-re.

Nem lesz azonban egyszerű dolga, mert esDandar számára a továbbjutás a tét. Amennyiben legyőzné B3rti11-et, egészen az ötödik helyig felugorhatna és bejutna a helyosztóba, ahova a 4-8. helyezettek kerülnek, mert 13 pontos és korábban 5:7-re megverte DomiNation_Benyát. A hetedik helyen már biztonságban van Taki_0124, aki 14,5 pontot szerzett és esDandar esetleges előzése esetén is a nyolcadik helyen továbbjutna. FelhelyesLevi77-nek viszont még izgulnia kell, mert könnyen lehet, hogy 14 pontjával számára véget ér most a küzdelem. Akik már biztosan kiestek, az SCS_Pittor, (9 pont), Darksmoke1998x (8 pont) és ManlyDan (4 pont), aki sokáig pont nélkül állt, ám az utolsó fordulókban először B3rti11-től rabolt el egy pontot (4:4), majd SCS_Pittor ellen aratott egy nagyarányú győzelmet (10:3).

A 2023-AS HUNESZ FIFA MASTERS DÍJAZÁSAI AZ ALÁBBIAK SZERINT ALAKULNAK

  • MASTERS (3 szezon, a nyeremények szezononként értendők):
    • 1. helyezett: 75.000 Ft
    • 2. helyezett: 50.000 Ft
    • 3. helyezett: 25.000 Ft
  • INVITATIONAL:
    • 1. helyezett: 150.000 Ft
    • 2. helyezett: 100.000 Ft
    • 3. helyezett: 50.000 Ft
  • CHALLENGERS (3 szezon, a nyeremények szezononként értendők):
    • 1. helyezett: 25.000 Ft
    • 2. helyezett: 15.000 Ft
    • 3. helyezett: 10.000 Ft

 

Kövess Minket!



Gamer szótár