Elképesztően izgalmas döntő után ülhetett fel a HUNESZ FIFA Masters powered by K&H trónjára DomiNation_Sero

Nomen est omen, vagyis a név kötelez, gondolták Szoboszlai Dominik csapatának versenyzői a vasárnapi rájátszásban.

Véget ért a megújult formátumú  HUNESZ FIFA Masters powered by K&H első szezonja, miután vasárnap megrendezték a sorozat rájátszását. A legjobb hat küzdhetett meg a bajnoki címért, a versenyzők nem is kímélték egymást, az izgalmas csatákból végül DomiNation_Sero került ki győztesen egy drámai döntőt követően. 

A negyeddöntőkben az első és második kiemelt B3rti11-nek és DomiNation_Seronak nem kellett részt vennie, ők egyből az elődöntőben kezdhették meg szereplésüket, ám teljesen ellentétes utat jártak be. Miután megnyerte az alapszakaszt, óriási meglepetésre két kör alatt kiesett B3rti11, mert nem csak DomiNation_Benya az elődöntőben (5-4, aranygól után), hanem az Alsó ág 2. körében DVSC_GrislyJam is jobbnak bizonyult (3-1), ráadásul kettős vereséget követően pottyant ki. A helyosztóról másodikként továbbjutó Adrian0214 szintén két kört követően búcsúzott a további küzdelmektől. Eközben DomiNation_Sero sokáig megállíthatatlannak tűnt, a felső ágon robogott végig egészen a fináléig. A magyar labdarúgó válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik boldogan tekinthetett az eredményjelzőre vasárnap, mert versenyzői teljesen ledominálták a mezőnyt. Először a Felsőági döntőben találkoztak, ahol DomiNation Benya maradt alul 4-3 arányban, ám az Alsó ágon megnyerte a döntőt FelhelyesLevi77 ellen (10-5) így a Végső fináléban ismét találkoztak. Mivel Sero végigmenetelt, kapott egy előnyt, egy resetet, vagyis amíg neki elég volt egy Bo2-győzelem a bajnoki címhez, Benyának két párharcban is győznie kellett volna. Ennek megfelelően kezdett, megnyerte az első Bo2-t (8-6), majd a második Best-of-Two-t győzelemmel kezdte (3-2), de az utolsó mérkőzés nem jött ki jól számára, 5-2-re kikapott, ezzel DomiNation_Sero 7-5-re nyerte a döntőt és ezzel felülhetett a trónra. 

„Mindenképpen pozitív meglepetés volt FelhelyesLevi77 teljesítménye, aki hetedik helyen végzett az alapszakaszban, majd megnyerte a helyosztót, és a rájátszásban is megszerezte a dobogó legalsó fokát. A másik, amit nagyon szórakoztatónak találtam, hogy ha nem tudsz gólt szerezni Mbappéval, Ronaldóval vagy Messivel, vedd elő David Ginolát és ő minden gondodat megoldja” – mondta kollégám, TZeus, aki a rájátszás kommentátora volt.

2023-ban további két szezon lesz még a Mastersből, vagyis a 2. és 3. szezonban az előző szezon Top 8 játékosa alapból ott lehet, illetve az eddig elért eredmények alapján további 4 játékos kaphat még meghívást. A lebonyolítás nem változik, a csoportkörből az 1-4. helyezett a rájátszásba, az 5-8. helyezett a helyosztó szakaszba jut. Ezt követően azonban még nem ér véget az idei kiírás, ugyanis a rájátszások legjobb 2 játékosa ott lehet a HUNESZ FIFA Masters INVITATIONAL versenyén, melyre 2023.08.6-án kerül sor. A második szezon május 2-án rajtol az alapszakasz első fordulójával. De addig se maradunk FIFA-verseny nélkül, ugyanis április 9-én rajtol a HUNESZ FIFA Challengers powered by K&H első selejtezője, amire te is leadhatod a jelentkezésedet!

A 2023-AS HUNESZ FIFA MASTERS DÍJAZÁSAI AZ ALÁBBIAK SZERINT ALAKULNAK

  • MASTERS (3 szezon, a nyeremények szezononként értendők):
    • 1. helyezett: 75.000 Ft
    • 2. helyezett: 50.000 Ft
    • 3. helyezett: 25.000 Ft
  • INVITATIONAL:
    • 1. helyezett: 150.000 Ft
    • 2. helyezett: 100.000 Ft
    • 3. helyezett: 50.000 Ft
  • CHALLENGERS (3 szezon, a nyeremények szezononként értendők):
    • 1. helyezett: 25.000 Ft
    • 2. helyezett: 15.000 Ft
    • 3. helyezett: 10.000 Ft

AZ ELMÚLT HETEKBEN ÚJ MINISOROZATUNK INDULT, AMIBEN A METAVERZUMMAL, AZ NFT-JÁTÉKOKKAL ÉS A BLOCKCHAIN TECHNOLÓGIÁVAL FOGLALKOZUNK, NE MARADJ LE EZEKRŐL SEM!

Kövess Minket!