Szoboszlai, Kerkez, Fradi: Az EA Sports FC-ben is irányíthatunk magyarokat

Szoboszlai, Kerkez, Fradi: Az EA Sports FC-ben is irányíthatunk magyarokat

Egyre több magyar játszik a topligákban, ráadásul rendszeresen, így az EA FC 24-ben is bátran irányíthatjuk őket.

Szeptember 29-én jelenik meg az EA Sports FC 24, és egyre több információ áll rendelkezésre a játékról. A magyar játékosokat mindig foglalkoztatja, hogy mi a helyzet honfitársainkkal, kik kerülnek be a játékba és milyen értékeléssel, valamint évek óta várják, hogy a magyar nemzeti élvonal, az NB I. is bekerüljön. Nos, ez egyelőre még várat magára, de legalább a Rest of World tagjai között most már kétszer a Ferencvárost is köszönthettük. Minden bizonnyal ez idén sem lesz másképp, főleg, hogy a magyar bajnok sorozatban ötödik alkalommal érheti el a csoportkört valamelyik európai kupában, idén a Konferencialigában. Azonban mi a helyzet a játékosokkal?

Különösebben nagy változás nem várható a névsorban, csupán a csapat logója és a mezük színe változik bizonyos esetekben. Kezdjük mindjárt a valaha volt legjobb magyar futballistával, Puskás Ferenncel, aki a nemzetközi labdarúgás legnagyobb legendái között is helyet kapott és évek óta elérhetőek ICON-kártyái az Ultimate Teamben. Sajnos rajta kívül ez másról nem mondható el, sőt még a Hero-mezőnyben sincs honfitársunk.

Ezeket olvastad már?

Ez nem igaz viszont a topligákra, ahol évről évre nő a magyar focisták száma és egyre jobb csapatokban egyre több játéklehetőséggel bukkannak fel. Idén már a Premier League sem nélkülöz magyar játékost, sőt mindjárt kettőnek is szurkolhatunk. Szoboszlai Dominik magyar rekordot jelentő 70 millió euróért cserébe igazolt át az RB Leipzigtől a Liverpool csapatához, ahol nem lehet más az elvárás, minthogy harcban legyenek minden trófeáért. A válogatott csapatkapitányának már a statisztikái is kiderültek. A PL második fordulójában a Pool a Bournemouthszal küzdött meg és győzött 3-1-re. A „Cseresznyék” színeiben mind a 90 percet végigjátszotta a nemzeti csapat másik alapembere, Kerkez Milos, aki Angliában is szeretné megmutatni fantasztikus tehetségét. Hivatalosan a Wolverhampton játékosa Bolla Bendegúz is, de sosem lépett még pályára Angliában.

Sajnos az olasz, francia és spanyol bajnokságban nem vitézkedik magyar játékos, de a Bundesligában továbbra is jól állunk. Gulácsi Péter és Willi Orban továbbra is az RB Leipzigben rúgja a bőrt, Sallai Roland szintén veteránnak számít már a német élvonalban a Freiburg csapatában. Schafer András a fővárosi Union Berlint erősíti, míg Szalai Attila a török Fenerbachétól érkezett meg Hoffenheimbe.

Azonban nem csak az öt topligában találunk magyar játékosokat. A FIFA 23-ban korrekt ratinggel rendelkezett az MLS-ben játszó Gazdag Dániel és Sallói Dániel is, akik idén már Lionel Messi ellen küzdenek. Az olasz Serie A-hoz Nagy Ádám járt a legközelebb, ám a Pisának nem jött össze a feljutás és a hírek szerint csapata nem is tart rá tovább igényt, remélhetőleg ez az EA FC-s szerepvállalását nem érinti. Callum Styles továbbra is az angol harmadosztályú Barnsley futballistája, míg Kecskés Ákos a osztrák Bundesligában szereplő LASKban játszik. Tiefenbach Dániel szintén a szomszédunkban légiós, csak ő az Austria Lustenau játékosa, csakúgy, mint Bukta Csaba az SCR Altachnál. A német másodosztálynak is ad Magyarország játékost, méghozzá Németh Andrást a Hamburgban. Végül de nem utolsósorban említsük meg Ádám Martint, aki továbbra is a dél-koreai Ulasn Hyundai játékosa.

Természetesen ne feledkezzünk meg a Fradi magyar játékosairól sem, Dibusz Dénes tavaly 73-as OVR ratinget kapott, van esélye, hogy ez idén tovább nőjön. Szintén az FTC-ből kerül be Botka Endre, Vécsei Bálint, Pászka Lóránd, Sigér Dávid, Szécsi Gergő, Lisztes Krisztián és Varga Barnabás, utóbbi kettő először szerepelhet a játékban.

Hivatalosan még nem mutattak be senkit és ratingek se kerültek még ki, egyelőre ezek csak becslések, illetve Szoboszlai esetében az egyik trailerből kaptunk ilyen információkat.

Kövess Minket!



Gamer szótár