Hihetetlen, de senki nem ment el a Blizzard Diabo 4 bulijára

Hihetetlen, de senki nem ment el a Blizzard Diabo 4 bulijára

Valóságos tömeg tolongott a rendezvényen... ja, nem.

Furcsa egy játék ez a Diablo 4. Óriási várakozás előzte meg, sokan a Blizzard várva várt megmentőjének tartották és sikeres is volt a megjelenés. Bár voltak hibák, a játékosok és a kritika is jól fogadta a széria negyedik felvonását, ami szépen döntögette is a Blizzard házirekordjait. Úgy tűnt, hogy a fejlesztők visszataláltak arra az útra, amiről rég letértek és aminek végén ott van a megérdemelt kincs. Hát... néhány a hónappal a megjelenés után már más a helyzet.

A játékosszámokról nincs hivatalos Blizzard-adat, de az activeplayer.io számításai szerint az elmúlt 30 napban még több, mint 6,5 millió játékos szaladgált a játék szerverein. Twitchen nem ennyire fényes a helyzet, ott a Season 1 megjelenése óta tart a nézettség zuhanórepülése és egyelőre nem úgy tűnik, hogy hirtelen újra a Twitch legfelkapottabb játékává válhatna a D4.

Ezeket olvastad már?

Még sem ez a legszomorúbb dolog most a Diablo 4 háza táján. Történt ugyanis, hogy néhány napja Koreában egy offline rendezvényt szervezett a Blizzard, két Diablo 4 csapat esett egymásnak, a látogatókat pedig tárt karokkal és különböző programokkal várták. Minden adott volt, hogy a Koreában egyébként is istenített Blizzard rajongói egy jót szórakozzanak, a gond csak az, hogy senkit nem érdekelt a rendezvény. A Twitches közvetítés alig érte el a 300 egyidejű nézőt, a helyszínen pedig a műsorvezetőkön és a 8 meghívott játékosok kívül szinte senki sem volt ott. A beszámolók szerint a szervezők egy a helyszínről közvetítő streamer adását is lekapcsolták, csak, hogy ne lehessen látni az üres lelátókat. Néhány fénykép azért készült, amik alapján tényleg elmondható, hogy senkit sem érdekelt a rendezvény.

Ennyi lett volna? Máris meghalt a Diablo 4? A Blizzard még közel sem végzett a játékkal, közeledik a Season 2 és már a 2024-es terveikről is hallottunk. A kérdés már csak az, lesznek-e még Diablo 4 játékosok 2024-ben?

Kövess Minket!



Gamer szótár