Elképesztő pénzeket termel a PlayStationnek a The Last of Us 2 és a Marvel's Spider-Man

Elképesztő pénzeket termel a PlayStationnek a The Last of Us 2 és a Marvel's Spider-Man

Egy kiszivárgott táblázat alapján a PlayStation Network egy igazi arany tojást tojó tyúk, a The Last of Us 2 és a Marvel's Spider-Man pedig a platform történelmének legjobban teljesítő címei voltak.

Tavaly decemberben hatalmas felháborodást váltott ki a gaming világban, amikor egy hackercsoport minden adatot meglovasított a Sony keze alá dolgozó Insomniac stúdiójától. Két millió dollárt kértek a zsarolók azért cserében, hogy ne tegyék közzé a fájlokat az interneten. De miután a kiadó nem perkált, a hackerek mindent kiadtak. A fájlok között rengeteg érdekességet találtak ezt követően azok, akik hajlandóak voltak kutakodni: új játékok terveit, korábbiak forráskódját és még pénzügyi beszámolókat is.

Most a ResetErára került fel egy újabb adag információ a decemberi pakkból – hívta fel a figyelmünket rá az Insider Gaming. Ezek nem új játékokat lelepleznek le, hanem a 2023 nyaráig megjelent összes olyan program pénzügyi adatait, ami a PlayStation Network történelme során megfordult a boltban. Vagyis most kiderült, hogy az egyes játékok hogyan teljesítettek a digitális platformon, mennyien vették meg azokat, és így mennyi pénzt hoztak a Sonynak. Az adatok természetesen olyan számokat tartalmaznak, amelyek a játékok bolti árából indulnak ki, tehát nem profitról, csupán bevételekről, pénzforgalomról van szó. Azonban még így is igen meglepő lehet, hogy egyes játékok mennyit termeltek a pályafutásuk alatt.

Ezeket olvastad már?

Például a The Last of Us 2 242 millió dollárt hozott 6,3 millió digitális letöltés után. A Marvel's Spider-Man 315 millióig nyújtózkodott el, hála a 8,3 millió letöltésének. De a listát még az örökkévalóságig folytathatnánk, mert több mint 500 cím szerepel rajta, és ezek összesen 4 milliárd dollárt termeltek 171 millió letöltés mellett. Szóval ugorjunk egy nagyot egészen a végéig. Szerintetek melyik játék teljesített a legrosszabbul a PlayStation Networkön? Hagyunk még egy másodpercet gondolkozni. Nos, a válasz a PS3 Classic Dual Pack – MediEvil / Syphon Filter nevű csomag, ami 10 letöltéssel egészen elképesztő 60 dollárt termelt a Sonynak – ez ma már egy AAA-kategóriás játék megvásárlására sem lenne elég.

Kövess Minket!



Gamer szótár