Venom, Spider-Man 3, de még X-Men játék is készül az Insomniacnál

Venom, Spider-Man 3, de még X-Men játék is készül az Insomniacnál

A következő évtizedre rendesen be vannak táblázva a srácok.

Úgy tűnik, az Insomniac Games nem fogadta el a stúdiót nemrég ért támadás mögött álló hackerek által adott ultimátumot, és nem volt hajlandó váltságdíjat fizetni az ellopott adatokért. Cserébe úgy tűnik, a csoport az ígéreteknek megfelelően közzétette a megszerzett adatok egy jó részét, ami egyben az utóbbi idők egyik legnagyobb játékipari szivárogtatását is jelenti.

Ezeket olvastad már?

Most már gyakorlatilag minden kiderült a Marvel's Wolverine címet viselő játékról, hiszen fent van a neten a teljes cselekmény, a szereplők listája, és még a megjelenési dátumról is lehullott a lepel. Ezen kívül konkrét gameplay felvételeket is feltöltöttek a különböző közösségi média oldalakra, miközben egy teljes, PS5-ös devkit-tel használható buildot is megosztottak a zsarolók.

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor az Insomniac összes projektjét nyilvánosságra hozták, és így megtudtuk, hogy a fejlesztőcsapat mi mindent tervez a következő, nagyjából egy évtizedre. A Marvel's Spider-Man 2-ben felbukkanó Venom egy saját felvonást kap majd 2025-ben, miközben Wolverine 2026-ban debütálna, a Spider-Man 3 pedig 2028-ban érkezne. Ezeken túlmenően 2029-ben egy újabb Ratchet & Clank címnek örülhetnénk, 2030-ban meg egy nagyszabású X-Men játékkal örvendeztetnék meg a rajongókat. A másik fontos dolog, amely szintén a közzétett adatokból olvasható ki, hogy az ősszel befutott Marvel's Spider-Man 2 PC-n is tiszteletét teszi majd, de egyelőre nem tudni ez mikor történhet meg. A Sony Marvellel kötött licencszerződésének részletei is napvilágot láttak, ennek értelmében az Insomniac birtokolja néhány kivételével az összes karakter jogait egészen 2035-ig. Emiatt a stúdió a lehető legtöbbet ki szeretné hozni ebből az exkluzivitásból, és még több X-Men játékot meg akarnak valósítani – és emiatt a multiplayer alkotásról sem tettek le.

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor egy csomó belsős információt is közzétettek a támadók, melyek között van egy elemzés arról is, hogy mit jelent a Sony számára a Microsoft és az Activision Blizzard egybeolvadása. Úgy tűnik, a Sony szerint ez a lépés masszív fenyegetést jelent a PS+-ra és a konzolüzletágára nézve.

Ez egy igazán masszív szivárgás, és hihetetlenül szerencsétlen az Insomniac Games és a Sony számára.

Kövess Minket!



Gamer szótár