Az ENCE széthullásáról és újjáépítéséről beszélt gla1ve

Az ENCE széthullásáról és újjáépítéséről beszélt gla1ve

Hamarosan jönnek az RMR-ek, szóval gyorsan kell lépnie gla1ve-éknek, ha játszani akarnak az első CS2 Majorön.

Pár hete tért vissza az ENCE színeiben mindenidők egyik legjobb irányítója, gla1ve. Miután a dán legenda kegyvesztetté vált az Astralisban és Snappi is búcsút intett a finn orgnak, egy igazán izgalmas lehetőség hullott a szebb napokat látott IGL ölébe. A dycha, Maden, SunPayus és NertZ alkotta mag idén több nagy döntőben is játszott – Dallasban például még egy győzelem is összejött nekik. Ha gla1ve ebből nem tudott volna valami csodálatosat kihozni, akkor semmiből.

Azonban az elmúlt évek legnagyobb átigazolási szezonja még mindig nem ért véget, és ahogyan azt a Dust2.dk alapján mi is megírtuk, a Heroic dychán kívül mindenkit elvinne az ENCE-ből. Így a lengyel rifler kettesben maradhat gla1ve-vel. Pontosabban hármasban, hiszen kuben se megy sehová, mert vár rá az ENCE eddigi legnehezebb újjáépítésének kivitelezése. Mindezek fényében érthető volt, hogy a BLAST Premier World Finalön ez az ötös miért volt olyan gyenge, amilyen. A kiesés után a HLTV kérdezte meg a legégetőbb kérdéseket gla1ve-től – ezt szemléztük.

A csapaton belüli hangulatról

„Jófejek a srácok és igyekszünk annyira jól érezni magunkat, amennyire csak lehet, de szerintem bizonytalanok a jövőjüket illetően és ez hatással van a csapatra. Nem gyakoroltunk valami túl sokat, hogy őszinte legyek, és ez nyilván ártott. De ez van. Itt a szezon vége. A többiek sokat játszottak idén, talán kicsit fáradtak vagy valami ilyesmi. Megértem, ez van. Meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Ezeket olvastad már?

A Heroic-pletykáról és annak hatásáról

„Persze, hogy hatással van ránk. Finnországban [az Elisa Masters Espoon] igyekeztünk a lehető legtöbbet kihozni magunkból, de tudtuk, hogy több játékost is elvihetnek a jövőben. Szóval most még én sem tudom, hogy mi fog történni. Nem mondhatok sokat, de néhány játékosunk tárgyalásokat folytat, ezért is bizonytalanok a jövőt illetően. És ez természetesen hatással van a csapatra, mert emiatt nem dolgoznak olyan keményen egyénileg. Mindent megpróbáltunk, de ez most nem volt elég [a versenyen].”

Hogyan hat ez ő rá, mint friss érkezőre

„Elég nehéz az én szemszögemből. Nagyon szerettem volna egy csapatot találni és azt gondolom, hogy ez egy jó ötös. Egyénileg remek játékosok vannak, a csapatszellem is jó, ilyesmik. Beszélgettem Snappival, ő is elmondta, hogy a srácok nagyon jók. De nyilván egy kicsit sajnálatos, ha egy vagy több elhagyja közülük a csapatot. Nem tudom. Elég nehéz ez, de amikor aláírtam a szerződésem, már akkor tudtam, hogy van rá esély, hogy nem mindenki marad. Szomorú, és remélem, hogy mindannyian maradnak majd, de meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.”

Egy esetleges újjáépítésről

„Attól is függ, hogy milyen játékosokat tudunk szerezni, de ha jókat, akkor szerintem kubennel fel tudunk építeni egy igazán jó rendszert, amivel sikeresek lehetünk. Remélhetőleg minden rendben lesz, próbálunk annyi jó játékost találni, amennyit csak lehet. Sok játékos szerződés alatt van, közeledik a Major és az RMR-ek miatt a felállások leadásának határideje is, szóval gyorsan kell lépnünk. Mindent megteszünk, de nem tudom, mi lesz még.”

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár

LAN