Kiderült, kik ellen küzdhetnek torzsiék az első CS2 Major selejtezőin

Kiderült, kik ellen küzdhetnek torzsiék az első CS2 Major selejtezőin

Igen jó esélyekkel indulnak torzsiék a selejtezőkön, miután a világ egyik legjobb csapataként meghívást kaptak a zárt szakaszba.

A BLAST Premier World Finallel együtt véget ért a 2023-as CS2 szezon. Ennek örömére tegnap megkaptuk a Valve idei utolsó ranglista-frissítését is. A rangsor pedig nem csak a csapatok helyezései miatt érdekes, hanem azért is, mert ez alapján hívta meg a Valve a következő, koppenhágai Major selejtezőire a csapatokat. Tehát már nagyjából tudjuk, hogy ki, mikor és ki ellen fog játszani. Persze minimális változások még elképzelhetőek, arra is ki fogunk térni, hogy miért.

Európában 16 csapatot hívtak meg a zárt szakaszba, szokás szerint kétfelé bontva őket. A MOUZ a B-csoportban lesz jelen állás szerint. Miután ők a Virtus.pro mellett a legmagasabban rangsorolt csapat azok közül, akik nem érték el a top 16-ot Párizsban, elég jó esélyük van továbbjutni itt, bármelyik csoportba is kerüljenek. De első ránézésre a B-csoport talán az egyszerűbb a kettő közül, szóval jól jártak azzal, hogy Jame-ék a héten megelőzték őket. A Spirit és talán az Astralis jelenthetnek nagyobb veszélyt rájuk, előbbi ráadásul egy donk-sh1ro párossal fog játszani a szünet után. De ez majd eldől január 18-20. között, amikor már az európai nyílt kvalik is lezajlottak és összeálltak a végleges mezőnyök.

Ezeket olvastad már?

Európában annyi variálásra már biztosan lehet számítani, hogy amennyiben a 1win nem indul, mert nem találnak még két játékost maguk mellé, akkor JW EYEBALLERS nevű csapata játszhat helyettük. Ebben az esetben az alsó sorban található európai csapatok mindegyike átkerülne az ellenkező csoportba, az EYEBALLERS pedig az A-csoportban játszana.

Ami a többi régiót illeti, Ázsiából és Óceániából ezúttal is nyolc csapat juthat ki az RMR-ekre. A meghívottak között igazából ott szerepel a régió krémje, egyedül a koryt is alkalmazó Rare Atom hiányzik. Viszont a LookingForOrg helye csak elméletben biztosított, mert a csapat valójában nem is létezik. Csak azért kaptak meghívást, mert a Valve rangsorán még azután is megtartják a pontjaikat az ötösök, hogy feloszlottak. Az amerikai régióban szintén találunk egy hasonló esetet, ott az Evil Geniuses lóg ki a nem létező CS2 csapatával.

Forrás: Liquipedia

Borítókép: HLTV/MAKKU

Kövess Minket!



Gamer szótár