Az

Az "összelopkodott" pokémonos túlélőjáték lenyomta a LoL-t is

Őrületes, hogy mennyire sokan pörgetik ezt a programot.

Itt egy újabb bizonyíték, ami alátámasztja, hogy a gamer közösséget meg lehet mozgatni egy nem túl eredeti, de mégis sokak által követelt koncepcióval. 2023-ban erre jó példa volt a Hogwarts Legacy, ami nem volt forradalmi nyílt világú akció-kalandjáték, de a Harry Potter-tematikát remekül ragadta meg, így sikerült neki kasszát robbantania. Idén egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy a Palworld lesz az, ami képes lehet felvenni a versenyt a legnagyobb kiadók tripla A-s címeivel, ha eladásokról van szó. A mindenhonnan (ARK, Pokémon stb.) összelopkodott, de az apró darabokból remekül egybegyúrt túlélőjáték annyira népszerű, hogy lenyomta a League of Legendset is!

Ezeket olvastad már?

Palworld > LoL?

A statisztikák alapján tényleg többen játszanak a frissen berobbant nyílt világú kalanddal, mint a világ legnépszerűbb esport játékával, de csak és kizárólag a Microsoft (Xbox) Game Pass kínálatában. Ott is a PC-s szekcióban tud tarolni a Pocketpair fejlesztőcsapat alkotása, konzolon a Minecraft, a Rainbow Six Siege, a FIFA 23 és a Forza Horizon 5 dominál.

A gépfegyveres "palek" ámokfutása meglepően szórakoztató, miközben a narratívával sem spóroltak a készítők. Minden tekintetben bombasiker a jelenleg még early access pörgethető játék, amely a játékosoknál és kritikusoknál egyaránt betalált. A kérdés már csak az, hogy meddig tarthat ki a lendület, ugyanis a folyamatosan érkező tartalmak mindenképpen szükségesek ahhoz, hogy képes legyen hetekkel, hónapokkal később lekötni a felhasználókat. 

Kövess Minket!



Gamer szótár