Nyugi, jön a Starcraft 3, csak épp más lesz a címe

Nyugi, jön a Starcraft 3, csak épp más lesz a címe

Ha a Blizzard nem, majd megcsinálja más a Starcraft 3. részét!

Bár tavaly kiszivárgott egy-két infó és voltak olyan nemzetközi kollégák, akik szerint a Blizzard már javában dolgozik a Starcraft 3. részén, végül a bejelentés elmaradt. Ettől persze még igaz lehet a találgatás, ám a Blizzard még hallgat. Újabban pedig azzal került a hírekbe az immár a Blizzardot is birtokló Microsoft, hogy közel 2000 embert engedtek el gaming részlegükről. Egyelőre mindenki csak találgatja, hogy mit jelent majd ez a cég jövőjére nézve, vajon milyen projektek élték túl a leépítést és mik nem? Az már tuti, hogy a titokzatos fantasy-túlélőjátékát törölte a Blizzard, de többet nem árultak el.

Mi a helyzet például a Starcrafttal? Tényleg dolgoznak a 3. epizódon? Jó lenne már, ha megszólalnának mert idő közben egyre erősödik a konkurencia!

Egyre közelebb van ugyanis a Stormgate megjelenése, ami gyakorlatilag a Starcraft 3, csak más címmel. A Stormgate mögött legendás ex-Blizzard fejlesztők állnak, akik Kickstarteren próbálták elindítani játékukat, aminek bár nem Starcraft a neve, le sem tagadhatná a hasonlóságot. A projekt pedig óriási siker, az eredeti 100 ezer dolláros célt 2280%-kal lépték túl a rajongók és több, mint 2 millió dollárt dobtak össze a Stormgate fejlesztésére. Bár még csak egy korai alfa verziónál tart a program, a lelkes közösség máris versenyeket szervez, óriási SC-profik állnak be a program mögé, ami ha jó időben jelenik meg és elkapja a Starcraftra éhes rajongókat, akár egy esetleg SC3-at is kiüthet a nyeregből.

A játék következő lépcsőfoka a bétatesztek megnyitása, ami a fejlesztők friss közleménye alapján hamarosan kezdődik. Kíváncsian várjuk, hogy végül mi lesz a Stormgate-ből és, hogy miként tudják majd tovább vinni a Starcraft-széria legendáját!

Kövess Minket!



Gamer szótár