Floridában tiltani fogják, hogy a gyerekek közösségi médiát használjanak

Floridában tiltani fogják, hogy a gyerekek közösségi médiát használjanak

Az Amerikai Egyesült Államokban már-már háború folyik a közösségi média ellen.

Március első felében a képviselőház megszavazta a TikTok halálos ítéletét. Ez úgy szól, hogy ha a törvénybeiktatást követő 165 napon belül nem adja el a kínai szálakkal rendelkező ByteDance a platformot, akkor nemes egyszerűséggel betiltják azt az országban. Most pedig részben ennek a sikerén felbuzdulva a floridai kormányzó, Ron Desantis, aláírt egy olyan törvényt, ami megtiltaná a 14 éven aluliak számára a közösségi média használatát – írja a Dexerto.

A törvény szerint a 14-16 év közötti gyermekek esetében szűlői beleegyezéssel még lehetne ugyan csinálni fiókot a Twitteren, az Instagramon, a Facebookon és egyéb közösségi média platformokon. De 14 év alatt még ilyen engedmény sem lesz. Sőt, a szülők bármikor megkérhetik az érintett cégeket, hogy töröljék a gyermekeik profilját. Amennyiben a cégek nem tesznek eleget ennek, úgy akár 10 000 dolláros kártérítésért is perelhetnek a családok, ezzel részben biztosítva, hogy be lesz tartatva a törvény.

Ezeket olvastad már?

Jelenleg szinte minden közösségi média platformon az a szabály, hogy legalább 13 évesnek kell lenni ahhoz, hogy felhasználói fiókot regisztrálhasson valaki. Igaz, ezt nem monitorozza jóformán senki. Tehát sokkal inkább csak azért létezik ez a korlát, hogy a cégek megvédhessék magukat, ha valaki hasonló okból perelni szeretne. Ez a törvény viszont konkrét eszközöket adhat a floridai szülők kezébe, tehát legalább fel tudnának lépni, ha szeretnének. Megint más kérdés persze, hogy maguk a szülők mennyire akarják komolyan venni ezt. Illetve amellett is nehéz elmenni, hogy a gyerekek valószínűleg ugyanúgy meg fogják oldani a jövőben is, hogy a szüleik ne tudjanak a közösségi médiás fiókjaikról.

A törvény 2025. január 1-jétől fog érvénybe lépni Floridában.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.