A Gearbox felvásárlása után pezsgőt bonthatnak a Borderlands rajongók

A Gearbox felvásárlása után pezsgőt bonthatnak a Borderlands rajongók

Komoly összeget tett le az asztalra a Take-Two, hogy megszerezze az egyik legkomolyabb franchise mögött álló csapatot.

A Gearbox Entertainment, a rajongók által kedvelt Borderlands sorozat mögött álló cég bejelentette, hogy felvásárolta őket a Take-Two Interactive. Bár ez nem feltétlenül meglepő dolog, egy ideje már pletykáltak róla, hogy új tulajdonoshoz kerülhet át a fejlesztőcsapat, de ez a megállapodás villámgyorsan létrejött, ráadásul egy elképesztően jó hozadéka is van, hiszen az üzletet követően a Borderlands 4 is zöld utat kapott.

Ezeket olvastad már?

A bejelentés elég gyorsan és egyértelműen lezajlott. Közzétett egy képet a Gearbox a közösségi oldalain. Az alapító Randy Pitchford pedig azt is megosztotta, hogy a Take-Two Interactive és a 2K segít a céget a következő szintre emelni. Persze, hogy ez mit jelent, még nem tudni, de Take-Two-nak köszönhetően a Borderlands franchise következő felvonásának is nekiláthatnak a fejlesztők.

A Take-Two/2K is kiadott egy közleményt az ügyben, amelyben megerősítette a tényt, miszerint várhatóan 2024. június 30-ig meg is történik felvásárlás. Emellett ők is kiemelték, hogy a Borderlands 4 a fejlesztési szakaszba léphet idén. Ahogy David Ismailer, a 2K elnöke fogalmazott:

„Nagy örömmel üdvözöljük Randy Pitchfordot és szenvedélyes, tehetséges fejlesztőkből álló csapatát a 2K-nál, és várjuk, hogy a jövőben számos projektet adhassunk ki közösen. Imádtunk a Gearbox-szal együttműködni a Borderlands franchise minden egyes felvonásánál, és izgatottan várjuk, hogy aktívan dolgozhassunk a sorozat következő részén is.”

Bár a pontos részletekre valószínűleg az elkövetkező napokban derül majd fény, érdemes megjegyezni, hogy a Take-Two 460 millió dollár ellenében szerezte meg az Embracer Grouptól a Gearboxot.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Hatalmas balhé van az Escape from Tarkov körül

Hatalmas népharag közepette menekülnek a játékosok Tarkovból. Viccet félre téve, a fejlesztők maguk ellen haragították szinte a teljes közösségüket ami a lövöldözős-gyűjtögetős szimulátor konkurenciájához hajthatja a játékosokat.