Mindenki megnyugodhat, nem tűnik el a World of Warcraft

Mindenki megnyugodhat, nem tűnik el a World of Warcraft

Már több, mint egy éve hogy egyetlen Blizzard játék sem elérhető Kínában.

A NetEase még 2008-ban kezdte el kiadni a Blizzard játékokat Kínában, azonban ez a megállapodás 2023 januárjában lejárt, és nem került megújításra. Ennek következtében a stúdió játékai elérhetetlenné váltak az országban, de természetesen egyik fél sem vállalta a felelősséget, ehelyett inkább egymásra mutogattak. Míg a NetEase szerint lehetetlen volt dűlőre jutni a Blizzardal, az amerikai cég azt állítja, hogy a kínaik nem voltak hajlandóak arra, hogy 6 hónapra meghosszabbítsák a szerződést. Ahogy mindig, ennek is a játékosok itták meg a levét. Örömhír lehet azonban a számukra, hogy a Blizzard nemrég megerősítette, hogy új megállapodás született, melynek következtében nyártól újra elérhetőek lesznek játékaik – World of Warcraft, Hearthstone, Overwatch, Diablo és még sorolhatnám – az ottani piacon.

"Mi a Blizzardnál nagyon izgatottak vagyunk, hogy újra létrehozhatjuk partnerségünket a NetEase-szel, és együtt dolgozhatunk, mély elismeréssel a csapataink közötti együttműködésért, hogy legendás játékélményt biztosítsunk a kínai játékosoknak. Rendkívül hálásak vagyunk azért a szenvedélyért, amelyet a kínai közösség tanúsított a Blizzard játékok iránt az évek során, és arra összpontosítunk, hogy kiválóan és elhivatottan visszahozzuk univerzumunkat a játékosokhoz."  mondta Johanna Faries, a Blizzard elnöke.

Azóta a NetEase is megerősítette a hírt, és megnyugtatták a rajongókat, hogy hamarosan minden visszatér a régi kerékvágásba. Pontos dátumot nem tudni, de a pletykák szerint májustól bármikor megtörténhet a visszaállás.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár