ESL Pro League: A B-csoport a lehetőségek tárháza, ha kis csapat vagy

ESL Pro League: A B-csoport a lehetőségek tárháza, ha kis csapat vagy

R3H4B segítségével szakértjük meg, hogy mire is lehet számítani az ESL Pro League 19. szezonjának B-csoportjában.

Kedden indul az ESL Pro League 19. szezonja, ahol immáron 32 csapat versenyezhet az örök dicsőségért. Miután tegnap átrágtuk, hogy mire számíthatunk az A-csoportban, most itt az ideje megnézni az azzal párhuzamosan rendezett B-jelűt is. Itt azért már nehezebb dolga lesz a kommentátorainknak kitalálni, hogy mely négy csapat érhet oda a rájátszásba. Hiszen van két nagy esélyes, ám mindkettő mutatott gyengeségeket is az elmúlt hónapokban. Rajtuk kívül pedig van még hat olyan gárda, akik a semmi és a minden között bármit letehetnek a máltai asztalra.

Az április 23-28. közötti B-csoportban a Vitality, a Sharks, az M80, a BetBoom, a Falcons, a TheMongolz, a TYLOO és a G2 versenyeznek. A formátum, mint a tavalyi EPL-ek során, ezúttal is „triple elimination”, vagy ha úgy jobban tetszik, a vigaszágnak is van vigaszága, amelyet utolsó esély, legalsó ág néven szoktak emlegetni. Ez azt jelenti, hogy azon túl, hogy végig Bo3 a torna, még három élettel is indulnak a csapatok, ami igen nagy biztonságot ad az esélyeseknek a továbbjutásra. Vagy a B-csoport esetében arra, hogy a két legjobbat leszámítva az juthasson tovább, aki a legjobban bírja a maratont.

A B-csoport nyitómeccsei

04.23., kedd 13:30-tól
Falcons vs TheMongolz
TYLOO vs G2
16:30-tól
Vitality vs Sharks
19:30-tól
M80 vs BetBoom

Ezeket olvastad már?

Az EPL csoportokról szóló cikkeink előtt megkérdeztük az Esport1TV kommentátorait – akik a következő három hétben veletek tartanak majd Máltába virtuálisan –, hogy mit gondolnak, kik lesznek ott a rájátszásban. A B-csoport kapcsán R3H4B véleményét kértük ki arról, hogy kikre érdemes odafigyelni:

„A többivel ellentétben szerintem ez egy eléggé egyértelmű csoportnak alakul. Kivétel nélkül a két legerősebb csapat innen a Vitality és G2, ők is fognak szerintem első két helyen továbbjutni. Érdekesebb tehát a harmadik és negyedik helyezett kérdése. Mind a Falcons dupreeh-vel, mind a Magnojezzel kiegészült új BetBoom nagyon ígéretesnek néz ki. Többi csapat szerintem nem fog csodát tenni a csoporton belül, legizgalmasabb része tehát a harmadik és negyedik kijutó lesz.” 

A Falcons és a BetBoom papíron remek tippeknek tűnnek, mint harmadik-negyedik továbbjutó. Azonban ne felejtsük el, hogy ezek a csapatok még nem szolgáltak rá a bizalomra, hiába van sok ismert név a kereteikben. Legutóbb például a 60 millió dolláros összdíjazású Esports World Cup selejtezőin véreztek el, azelőtt pedig a Majorről maradtak le, tehát okoztak már csalódást párszor. Velük szemben a mongolok remekül kezdték az évet, ráadásul nem online, hanem LAN-on bizonyítottak több ízben is. Szóval R3H4Bot talán annyival egészítenénk ki, hogy velük sem árt számolni még az utolsó helyek egyikén. A Sharksot, az M80-t és a TYLOO-t nem nagyon láthattuk még ilyen tétekkel bíró tornán játszani, ezért nehéz belőni a képességeiket. Bár ha melléjük tesszük a már említett csapatokat, egyértelműen ennek a triónak van a legkisebb esélye csodát művelni Máltán.

Ha kíváncsi vagy rá, hogy igaza lesz-e leskissonnak, akkor tarts az Esport1TV stábjával az ESL Pro League ideje alatt! Ehhez nincs más teendőd, mint felkeresni az esport1tv Twitch csatornáját április 23. és május 12. között. Jó szórakozást!

Kövess Minket!



Gamer szótár