Andrew Tate öccse unalmában betiltaná az e-sportot

Andrew Tate öccse unalmában betiltaná az e-sportot

Tristan Tate egy régi, feltételezhetően amatőr-félprofi szintű verseny már-már mém kaliberű felvételét használva azzal állt elő, hogy betiltaná még az e-sport kifejezést is, akkora lúzerek ezek a játékosok.

Tavaly előtt nagy felháborodást okozva szivárgott be az e-sportok világába Andrew Tate, amikor kiderült, hogy a G2 Esports egykori CEO-ja, Carlos "ocelote" Rodriguez vele bulizott. A 35 éves influencer és öccse, Tristan Tate 2016 óta folyamatosan nemzetközi botrányok középpontjában állnak. 2022-ben Romániába menekültek, hogy elkerüljék az Egyesült Királyság hatóságainak vizsgálatát a feltételezett bűncselekményeik, például emberkereskedelem és nemi erőszak vádjai kapcsán.

Azonban még ugyanebben az évben a román hatóságok letartóztatták őket (hála Greta Thunbergnek). Ügyük azóta is húzódik, hol börtönben, hol házi őrizetben várnak a fejleményekre a többek között nőgyülölő kijelentéseikről elhíresült fivérek. Jelen állás szerint először a románok, utána a britek akarnak elszámolni velük olyan nők ügyében, akiket állítólag pornográf tartalmak gyártására kényszerítettek. Legutóbb márciusban kerültek ismét rácsok mögé néhány órára, mert állítólag szökni akartak Romániából.

Amikor ilyen dolgok történnek valaki életében, nehéz elhinni, hogy a figyelme olyan, őt magát nem érintő dolgokra terelődik, mint az e-sport. Mégis ez történt tegnap, amikor Tristan Tate egy régi, feltételezhetően amatőr-félprofi szintű verseny már-már mém kaliberű felvételét használva azzal állt elő, hogy betiltaná még az e-sport kifejezést is, akkora lúzerek ezek a játékosok. Mint mondta, szerinte

„Az e-sportot nem lehet sportnak nevezni egyáltalán, ha így néznek ki az atléták. Ebben a videóban mindenki egy lúzer. Mindenki. Vedd el tőlük az eszközeiket és csináltass velük BÁRMIT a való világban, és mindenben átlag alatt teljesítenének. Tiltsák be az e-sport kifejezést.”

Természetesen sokan az e-sport védelmébe álltak a kommentek között, és megmutatták, hogy a legtöbb e-sportoló a felvételen látottaknál egészségesebb és/vagy nagyobb hangsúlyt fektet a sportolásra, testedzésre. A hozzászólók közül voltak, akik kigyúrt e-sportolók képeit posztolták. De például a legendás lengyel PashaBiceps is elmondta, hogy az edzőtáboros szervezetében sportolni is szoktak az e-sport mellett. Míg a már említett ocelote – aki a botránya óta a Tate-szféra jeles tagjává avanzsált – olyan nyilvánvaló hülyeségeket hordott össze, hogy az „én játékosaimnak fejenként 15 barátnője van”, és „minden más csapat tele van szüzekkel”. Ezen felül azért hozzátette, hogy a profi játékosok nem összekeverendőek a videóban látható emberekkel.

Ezeket olvastad már?

Persze Tristant valószínűleg egy percig sem érdekelte, hogy ki mit gondol a témáról, csak az, hogy mondjon valami olyat, ami reakciót vált ki másokból. Mivel a videót sem ő kereste elő, csak megosztott egy klasszikus „elérés farmoló” fióktól valamit, bizonyára másodpercekbe tellett neki az, hogy így legalább 5,1 millió emberhez eljusson ő maga és az üzenete. És mióta a Twitter fizet az embereknek ezért cserében, csak jót röhögött, majd beváltotta a csekket érte.

Kövess Minket!



Gamer szótár