Már több, mint 1 millió földesúr szaladgál a Manor Lords szerverein

Már több, mint 1 millió földesúr szaladgál a Manor Lords szerverein

Amit a Cities: Skylines 2 óriási nem tudott megcsinálni, azt tökéletesen összehozza egy maroknyi brigád!

Egyre inkább úgy tűnik, hogy 2024 a meglepetésjátékok éve lehet. Rögtön az év elején szinte a semmiből robbant be és azonnal leuralta a Steamet a Palworld, nem sokkal később óriási siker közepette jelent meg a Helldivers 2, most pedig a Manor Lords hódít a játékosok között. Az eredetileg egyszemélyes projektnek indult játék végül nem egyetlen ember keze nyomát viseli és úgy tűnik ez minden téren a játék előnyére vált. A középkori The Sims jött, látott és néhány nap alatt megnyert magának mindenkit! Pedig nem a legnépszerűbb műfaj képviselője. Egy mély és lassú városépítős játékról beszélünk a Manor Lords személyében, már-már szimuláció szintű játékelemekkel és egy a Total War szériára hajazó harcrendszerrel, ami így egészen egyedi ízt kölcsönöz a játéknak. Középkori földesúrként uralkodhatunk a Manor Lordsban, annak minden szépségével és nehézségével együtt.

A játék 3 napja jelent meg Steamen, ráadásul még csak Early Accessben, de így is hatalmas siker. A fejlesztők friss posztja alapján a Manor Lordsból egyetlen nap alatt több, mint 1 millió példány kelt el Steamen, legmagasabb egyidejű játékosszáma pedig (a cikk írásának pillanatában) 170 082, amivel olyan címeket utasított maga mögé, mint a WarThunder, a Civilization VI vagy a Resident Evil 4.

Úgy tűnik, hogy hiába jelenthető ki nyugodt szívvel, hogy a hasonló kategóriájú játékoknak nincs akkora piaca, mint az FPS-eknek vagy a sportjátékoknak, azért van erre is kereslet. A játékosok ki vannak éhezve a minőségi játékokra és még az olyan műfajokban is lehet osztatlan sikert aratni, mint a városépítős stratégiák. Csak egyetlen dologról feledkeznek meg a fejlesztők, a minőségről. A Manor Lords egy napos játékként is élvezetes és technikai szempontból is remekel, míg a kategórián belüli királyvárományos Cities: Skylines 2 még hónapokkal a megjelenés is borzalmas állapotban van.

Kövess Minket!



Gamer szótár