Készülőben Palwordlöt másoló Pokémon-játék?

Készülőben Palwordlöt másoló Pokémon-játék?

A Pocketpair vezérigazgatója közösségi oldalán vádolta meg a Tencentet.

A Palworld az idei év elején debütált, és elképesztő eredményeket sikerült produkálnia. A játékban megannyi műfaj keveredik, de egyértelműen azért vált a játékosok kedvencévé, hiszen különböző, a Pokémonokhoz hasonló lényeket gyűjthetünk be benne, melyek később hűséges társként tartanak velünk utunk során. Ezt természetesen a Tencent – a Pokémon franchise tulajdonosa – sem nézte jó szemmel, de végül tehetetlennek bizonyultak az ügyben, és a partvonalról nézték riválisuk elképesztő menetelését. Eddig legalábbis ezt hittük, azonban a Pocketpair – a Palworldöt fejlesztő stúdió – vezérigazgatója minap izgalmas X-bejegyzéssel bolygatta fel a dolgokat.

A Tencent már készíti a Palworld másolatát! Kínában különböző cégek egyidejűleg fejlesztik a Palworld mobilos klónjait, és a költségvetés mértéke pedig körülbelül 10 milliárd jen, ami vagy tízszerese a Palworldének… Úgy tűnik, hogy rengeteg Genshin minőségű szörny (vagy lány) tenyésztő játék fog megjelenni a következő évben…" – áll Takuro Mizobe, vezérigazgató posztjában.

A bejegyzés elsősorban csalódottságot, és némi dühöt sejtet, azonban végül úgy zárul, hogy „csodálatos időket élünk”. A Palworld egyértelműen lépéselőnyben van, de a Tencentnek pedig végtelen forrás áll a rendelkezésére ahhoz, hogy megkíséreljék a trónátvételt. Elég vicces, hogy végül is most egy játék másolatának tervezik elkészíteni a másolatát, de hát csodálatos időket élünk, ahogy azt Mizobe is mondta. Nekünk, játékosoknak ez viszont szuper hír, hiszen a stúdiók kénytelenek lesznek versenybe kelni a kegyeinkért, aminek minden bizonnyal számos pozitív hozadéka lesz a számunkra.

Ezeket olvastad már?

Kövess Minket!



Gamer szótár