Vizsgálatot indít a Pokémon Company, bajban lehet a Palworld?

Vizsgálatot indít a Pokémon Company, bajban lehet a Palworld?

A Pokémon rajongók végre letehetik a vasvillákat, mert megérkezett apu... akarjuk mondani a The Pokémon Company, hogy kivizsgálja a Palworldöt.

Az elmúlt napok nagy témája, hogy a Palworld nevű játék tényleg egy önálló alkotás-e vagy csak szemtelen koppintása mindenki gyerekkori kedvencének, a Pokémonnak. A fejlesztők kaptak már emiatt hideget és meleget is – főleg hideget. Azonban a halálos fenyegetések és a rosszmájú Pokémon rajongók sem tudják megállítani a Palworld előretörését.

De nem csak a gamerek között nagy az érdeklődés a játék iránt. Tegnap már a PETA is felszólalt ellene, ma reggelre pedig befutott a The Pokémon Company várva várt reakciója is. A várva vártat itt értsük úgy, hogy leginkább azok szemében van így, akik a lehető leghaszontalanabb bizonyítékokat is hajlandóak összetákolni a Palworld ellen, csak lássák azt elbukni. Bár annyiból mindenképp érdekes a cég véleményét látni, hogy például a Nintendo azonnal, figyelmeztetés nélkül lecsapott a tényleges Pokémonokat használó Palworld-modra. Tehát ha valóban nagy a baj a játékkal, és az szellemi tulajdont sért, akkor hasonlóan erős reakciót kellene adjon a The Pokémon Company is.

Ezeket olvastad már?

Erről azonban szó sincs, ugyanis kifejezetten kimért közleményt adtak a japánok. Ugyan bedobták, hogy vizsgálatot fognak indítani. Viszont, ha úgy gondolnák, hogy tényleg mindent összelopott a PocketPair a játékához, akkor már arról beszélnének, hogy hogyan fogják felszámolni az egész bandát, majd úgy eltűntetni a Palworld minden nyomát a Föld színéről, hogy egy hét múlva emlékezni sem fogunk rá. Azonban itt érdemes megjegyezni, hogy a játékot már 2021-ben bejelentették, és azóta tudni lehetett, hogy „gépfegyveres Pokémonok” lesznek benne. Szóval úgy gondoljuk, hogy a nyilatkozat inkább azt a célt szolgálja, hogy megnyugtassa a Pokémon rajongóinak azon szegletét, akik képtelenek moderált mederben diskurálni a témáról.

A The Pokémon Company teljes nyilatkozata:

„Több megkeresést is kaptunk egy másik cég 2024 januárjában megjelent játékával kapcsolatban. Semmilyen engedélyt nem adtunk a pokémonos szellemi tulajdonok felhasználásához abban a játékban. Szándékunkban áll kivizsgálni és megtenni a szükséges lépéseket a Pokémonnal kapcsolatos szellemi tulajdonjogokat sértő cselekményekkel szemben. A jövőben is becsben tartjuk és gondoskodunk minden egyes Pokémonról, valamint a világukról, és azért fogunk dolgozni, hogy összehozzuk a világot a Pokémonon keresztül.

Kövess Minket!



Gamer szótár


Gaming - Idén is kiosztották az Év E-sportolója díjakat

Kilencedik alkalommal adták át a K&H „Az Év E-sportolója 2023” díjakat. Évről évre azok a magyar sportolók jogosultak az elismerésre, akik hazai vagy nemzetközi csapatban képviselik a sportágat. Idén 18 kategóriában vehették át érdemeiket a digitális sport legjobbjai.