Hatalmas rekordot megy a Palworld, amivel még a Cyberpunkot is lenyomja

Hatalmas rekordot megy a Palworld, amivel még a Cyberpunkot is lenyomja

A Poke... mármint a Palworld jött, látott és győzött.

A korai hozzáférésű játék egészen elképesztő népszerűségnek örvend, és az elmúlt néhány nap alatt olyan címeket utasított maga mögé a Steam örökranglistáján, mint a Cyberpunk 2077.

A szörnyszelídítő, bázisépítésen alapuló túlélőjáték a Steam Database számai alapján egy új csúcsot állított fel, miután volt olyan időszak, amikor egyszerre több, mint 1,2 millió játékos kalandozott a világában. Ezzel a Palworld a hatodik olyan játék, amely valaha is átlépte az egymilliós határt, és olyan klasszikusokkal került egy ligába, mint a Cyberpunk 2077, a Dota 2, a Lost Ark, a Counter-Strike 2 és a PUBG.

Ezeket olvastad már?

A Palworld sikere és népszerűsége pedig még mindig töretlen, jelenleg is a Steam legjátszottabb címe – a cikk írásának pillanatában 908 ezer játékos tolja egyszerre. Ugyan a rangsorban csak az ötödik ebben a tekintetben, mégis a fizetős játékok között ez az abszolút csúcs, hiszen legutóbb a Cyberpunk 2077 volt képes több, mint egymillió embert a képernyők elé szegezni egyidejűleg. A fentebb leírt listán lévő alkotások közül mind ingyenes, vagy azzá vált – kivéve a Cyberpunk 2077-et.

A Steam adatai azonban koránt sem fedik le a teljes valóságot, mivel a játék Xbox Series X|S-en, Game Pass-ban és az Epic Games Store-on is elérhető – ezen platformok esetében pedig nem nagyon lehet valós adatokhoz hozzájutni. A fejlesztő Pockpair ennek ellenére is büszkén osztotta meg a rajongókkal, hogy a játék, minden platformot figyelembe véve meghaladta az 1,3 milliós egyidejű játékos számot, és ennek hatására a szerverek sem mindig bírják a strapát. A Palworld felemelkedéséhez hozzátartozik, hogy a már az első néhány óra után elérte a lenyűgöző 200 000-es csúcsot, majd a következő napon már megnégyszerezte ezt a mutatót. Emellett mindössze 24 óra kellett hozzá, hogy kétmillió példányt eladjanak belőle, miközben a Steamen is rendkívül pozitív felhasználói véleményeket olvasni róla.

Azoknak, akiket ez meglepett, a Palworld fejlesztői gyakorlatilag létrehozták azt a virtuális világot – amelyet sokak szerint a Pokémonnak kellett volna megtennie –, amelyben a Pokémonra hasonlító lények gépfegyverekkel is jól bánnak, de akár gyári munkára is rá lehet őket kényszeríteni, illetve ha úgy tetszik túl is adhatsz rajtuk vagy fel is falhatod őket.

Kövess Minket!



Gamer szótár