Zsúfolt versenynaptárt kapnak karácsonyra a top csapatok

Zsúfolt versenynaptárt kapnak karácsonyra a top csapatok

Átnéztük, mi vár a CS:GO rajongókra decemberben és nosztalgiáztunk is kicsit.

Semmi kétség, az elmúlt évek legdurvább decembere vár minket idén. Lesz ELEAGUE és ECS döntő, regionális minor Amerikában és megrendezik a Major kvalifikációt is. Ennek fényében érdemes áttekinteni azt, hogy az elmúlt évekhez képest mennyivel lett telítettebb a decemberi versenynaptár. Azt hiszem nem is kérdés, így lelőjük a poént: sokkal!

Hiszen ha visszanézünk, 2014 és 2015 decemberében is csak az ESL Pro League döntői voltak ekkorra időzítve a nagy sorozatok közül. Az elsőt a Na’Vi, a másodikat az akkor csúcson lévő Fnatic nyerte meg. Ezeken kívül csak kisebb, regionális vagy meghívás alapú versenyeket szerveztek, előbbiek közül a Fragbite Masters 5. szezonja emelhető ki, mely 58.838 dolláros díjazással, és Fnatic győzelemmel végződött. Utóbbiak közül a tavalyi Red Dot Invitational volt a legnagyobb nyereménnyel kecsegtető, a maga 50.000 dolláros nyereményalapjával. Ezt az akkor éppen a TSM-mel szakító dán ötös (karrigan, Xyp9x, device, dupreeh, cajunb) nyerte meg az EnVyUs ellen.

Ezzel szemben idén a december rendkívül zsúfolt lesz, nagy díjazásokért és Major helyekért szóló küzdelmekkel, vegyük sorra, mi is vár ránk!

December első hétvégéjén rendezik az amerikai minort, melyen 4 csapat: a Cloud9, az Immortals, a Team Solomid és a két hete feloszlatott Echo Fox helyére került Muffin Lightning csap össze. A tét a fennmaradt két major kvalifikációs hely, és a nem elhanyagolható 50.000 dolláros jutalom.

Ugyanezen a héten rendezik az ELEAGUE második évadjának döntőjét Atlantában, itt 8 csapat érdekelt: a Team Dignitas, az SK Gaming, az Astralis, a Ninjas in Pyjamas, a mousesports, az Optic Gaming, a Virtus.pro és a FaZe Clan harcol a nem csekély, 1.1 millió dolláros nyereményalap elosztásáért és aVP letaszításáért az ELEAGUE trónjáról:

Jövő héten, december 9-11 között jön az ECS döntője Anaheimben, melyen 4-4 amerikai és európai csapat küzd meg a 750.000 dolláros összdíjazású eseményen. Érdekesség, hogy az egy héttel korábbi ELEAGUE döntőről 5 csapat is részt vesz a versenyen. A teljes névsor: Astralis, EnVyUS, FaZe Clan, Team Dignitas, SK Gaming, Cloud9, Optic Gaming, Immortals.

Az ezt követő héten december 15 és 18 között zajlik a 2017 ELEAGUE Major offline kvalifikációs rendezvénye, Atlantában. Ezen az eseményen 16 csapat jelenik meg a kiadó 8 Major hely egyikéért. Izgalmakban nem lesz hiány, hiszen a legutóbbi Majoron olyan csapatok is kiestek a csoportkörben (közülük páran a döntőig is menetelhettek volna), mint a NiP, a G2, a FaZe, az EnVyUs, a Dignitas és a mousesports. Kihívóként pedig ott lesz a Deadfoxszal felálló Hellraisers is, akik a regionális kvalifikáción már bizonyítottak, de még most jön csak a java!

Akárhogy is, idén decemberben rengeteg pénz (1.9 millió dollár, azaz 554 millió forint!) és a január végén esedékes atlantai Majorra szóló 8 spot is elkel, összesen 3 hét alatt! Ez nem hogy a decemberek decembereként, de az eddigi legnagyobb nyereményesőként is bevonulhat a CS:GO történelembe!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!