Megvan a EU LCS csoportbeosztás!

Megvan a EU LCS csoportbeosztás!

Miután a csapatok beléptek a roster lock időszakba január 5-én, megtörtént a "csoportsorsolás" is, azaz döntöttek, hogy ki kivel szeretne játszani majd.

Sok minden változott, illetve változik idén az európai League of Legends Championship Seriesben. Először is, ahogy az minden szezon végén jellemző, rengeteg játékoscsere történt, volt olyan is ami az utolsó pillanatban történt. Érkezik még többek közt a 10 tiltásos rendszer, ami jócskán felkavarhatja a port a brigádok között, mind csapatszinten, stratégiailag, mind egyéni szinten a játszott hősök terén. A másik nagy újítás a formátumban volt, hiszen rögtön 2 csoporttal indulunk, amiket lényegében a csapatok maguknak "sorsoltak" ki. Hogy ez kiválasztási rendszer pontosan hogy történik, arról bővebben itt olvashattok.

Két darab 5 fős csoportot alkotnak ezúttal a csapatok, ami olyan szempontból fontos lehet, hogy a saját csoportjaikon belül kétszer játszanak egymással az alapszakasz alatt, míg a másikban lévőkkel csak egyszer, minden alkalommal Bo3 keretein belül. A "csoportkapitányok" a G2 Esports és az H2k voltak a tavalyi helyezésük alapján, így ők választhattak elsőként, hogy az átellenes 5-ösbe melyik csapat kerüljön.

Az A csoport élén a G2 szerepel, velük együtt lesz majd a Fnatic, Misfits, Giants Gaming és a Team Roccat, míg a B csoportot az H2k vezeti, mellettük pedig a Splyce, Team Vitality, Unicorns of Love és végül az Origen. A választást a G2 kezdte, aki a B csoport egyik résztvevőjét határozhatta meg. Először a Splycera esett a választás részükről, majd ezt követően az H2k és a Splyce a Fnatic és a Misfits csapatát juttatta az A csoportba. A Fnatic és a Misfits választása a Vitalityre, valamint a Unicorns of Lovera esett, akik így a B csoportot erősítik. Végül a Vitality és a Unicorns of Love döntése alapján a Giants Gaminget, illetve a Team ROCCAT-et rakták az A csoportba, az Origen pedig, egyetlen megmaradó csapatként a B csoportba került.

Érdemes áttanulmányozni, hogy ki kit választott, mert ez valamelyest jelzi azokat az erőviszonyokat, amiket egymással szemben éreznek a csapatok, akik nyilván szeretnék a gyengébb klubokat a saját csoportjaikon belül látni. Első ránézésre a G2-nak valószínűleg könnyű dolga lesz, a Fnatic már egy éve nem igazán konkurens számukra, igaz Caps-hez most nagy reményeket fűznek. A Giants, bár tavaly playoffra is kijutottak, azóta 3 embert lecseréltek, a Team ROCCAT-be Betsy mellé jön az H2k volt lövésze Hjärnan, akinek a jelenlegi formájáról nem sokat tudunk. A Misfits-nél lesz egy igazi veterán KaKAO személyében, valamint PowerOfEvil, aki a UOL-ből való távozása óta nem tudta konzisztensen beváltani a hozzá fűzött reményeket. Egyelőre úgy tűnik jobban taktikázott a G2.

A másik oldal már sokkal érdekesebb, a sokak által top négybe sorolt csapatok közül hárman is itt vannak, gondolunk egyértelműen a csoportelső H2k-re akiknek idén bele kell újra rázódni a játékba, hiszen a tavalyi felállásból csak Odoamne és Jankos maradt. Második helyen követi őket a Splyce, akik azzal a helyzeti előnnyel indulnak a G2-hoz hasonlóan, hogy nincs új játékosuk.  A Vitalitynél sem történt sok változás, GBM-et igazolták a dzsungelbe, igaz még mindig Djoko a kezdőjátékos, így viszont két akár teljesen más stílust is játszhatnak majd. Nem szabad elfelejteni a Unicorns of Love-ot sem, bár kérdésessé váltak kicsit a last minute ADC cserével, Samux-szal, meglátjuk, hogy bírja majd újra a strapát az LCS-ben. Az Origen előreláthatólag nem sok vizet fog zavarni a "nagyok" között egy kínai B ligás midessel, meg a visszatérő Tabzz-el. Nagy valószínűséggel itt sokkal nagyobb harc fog folyni majd az első helyért.

Kíváncsian várjuk az EU LCS kezdetét és persze az erőviszonyok alakulását ahogy telnek a hetek. Külön érdekesség lesz majd, amikor a csapatok idegen vizekre eveznek, és belekóstolnak majd a másik csoport légkörébe pár hetes elzártság után. Ti kiket vártok a csoportok élére, marad a G2 meg az H2k, vagy ezúttal más fog dominálni?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!