A Vitality ellen kezdenek Vizicsacsiék

A Vitality ellen kezdenek Vizicsacsiék

Nyakunkon az EU LCS, íme a pontos menetrend, mikor lesznek a meccsek és persze mikor játszik az UOL.

Január 19-én kezdetét veszi a 2017-es EU LCS tavaszi szakasza és végre felkerült a végleges menetrend is. Korábban már írtunk az LCS-t érintő változásokról, akkor viszont még nem voltak véglegesek a pontos időpontok.

Viszlát Bo2 és párhuzamos meccsek - EU LCS 2017

Egy rövid összegzés, Bo3-as formátumban zajlanak a mérkőzések, két darab öt fős csoportra osztották fel magukat a csapatok, úgy hogy mindenki a másik csoporthoz jelölt egy-egy gárdát. Az első három hétben a saját csoportjaikon belül küzdenek meg egymással, a negyedik és hetedik hét között a másik csoportban lévőkkel játszanak majd, az utolsó 3 hétben visszaáll a régi kerékvágás. A rájátszásba 6 csapat kerül, mindkét csoportból az első három, a két első helyezett azonnal elődöntőbe jut, a 2. és 3. helyezettek pedig megküzdenek az elődöntőért. A kiesés veszélye idén csak két csapatot veszélyeztet, mindkét csoport utolsóját, ők a Challenger Series két legjobbjával csapnak össze a bentmaradásért/bejutásért.

A Riot Games egy rövid szemléltető videóval is készült, ahol kicsit vizuálisabban magyarázza el az alapokat, angol tudás viszont ajánlott hozzá:

A mérkőzések az alapszakasz során minden héten csütörtök, péntek és szombati napokon zajlanak. A hétköznapi adások javarészt délután 5-kor, a hétvégiek délután 4-kor kezdődnek. Minden nap két darab Bo3-as összecsapást közvetítenek, ezúttal szerencsére egy streamen, a tavalyi két streames rémálmot végre elfelejthetjük. Összesen 3 alkalommal, január 29. (két Bo3), március 12. (egy Bo3) és április 2. (két Bo3) vasárnap is lesz adás, ezek szintén délután 5-kor kezdődnek majd.

A teljes szezonra lebontott pontos menetrendet a lolesports oldalán találjátok. Érdemes ezt hétről-hétre követni, mert egyes napokon van egy-két óra eltérés a kezdést illetően.

Az első hetet január 19-én, csütörtökön délután 5-kor az Origen vs H2k, ezt követően pedig a G2 vs Fnatic mérkőzések nyitják majd. Unikornisaink pénteken játszanak a Vitalityvel, ami azért is érdekes, mert a Vitalitynél is van egy magyar, Fenyvesi Gábor személyében, mint manager.

Ti kinek fogtok szurkolni ebben a szezonban?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!