Több mint a mezőny fele cserélődött az NA LCS-ben!

Több mint a mezőny fele cserélődött az NA LCS-ben!

Január 20-án elindul az NA LCS is, kissé más formátumban, mint nálunk, lássuk a legfontosabb tudnivalókat.

Egy nap különbséggel az EU-hoz képest, de indul az észak-amerikai LCS is január 20-án, itteni idő szerint éjféltől. Január negyedikéig kellett, hogy leadják a csapatok a végleges rostereket, amiket pár nappal ezelőtt tettek nyilvánossá. Erre leginkább a szükséges vízumok és egyéb papírmunka miatt van szükség, hogy ne az utolsó pillanatban legyenek megcsúszások, mint a tavalyi évben például mindkét nyugati régióban.

Változások az NA LCS-ben, érkezik a tavaszi szezon

Marad a Bo3-as formátum, ami már Európára is jellemző, viszont itt nem lesznek két csoportra osztva a csapatok. A mérkőzések péntekenként éjfélkor, szombat és vasárnap pedig este 9-kor kezdődnek majd. Az adás beosztásában is vannak újítások, a pénteki napokon két darab Bo3-at láthatunk egymás után, szombat és vasárnap viszont összesen négyet adnak le, párhuzamosan, azaz megint két stream várható, ismételten döntenünk kell, melyik összecsapásokra vagyunk kíváncsibbak.

Az első négy hét mérkőzései már fixek, az 5. és 9. hét közöttiek viszont még nincsenek véglegesítve. Ez alatt azt kell érteni, hogy az összecsapások véglegesek, hogy ki kivel játszik, de az, hogy mikor és melyik streamen, még változhat. Az ezekre a hetekre vonatkozó, minden szempontból végleges beosztások február 1-ig derülnek ki.

Mire jó ez az egész "flex scheduling"? 

Ez a módszer lehetőséget ad a Riot-nak arra, hogy mérlegelje a meccsek relatív értékét és azok fontossága szerint kicsit szabadabban mozgathassa őket időben, hogy a legjobban várt összecsapások úgymond főműsoridőben legyenek közvetítve. Így a sorrend, de még akár az összecsapás napja is módosítható egy-egy héten belül.

A rájátszás az elődöntőkkel kezdődik április 8-9. Ezt követően jönnek az elődöntők április 15-16, majd a döntők április 22-23. A promóciós torna március 31-én kezdődik, és április 2-án ér véget. 

Ki az a 10 végleges csapat, aki idén részt vesz az NA LCS-ben?

Cloud9: Impact, Contractz, Jensen, Sneaky, Smoothie

Counter Logic Gaming: Darshan, Xmithie, Huhi, Stixxay, aphromoo

Echo Fox: Looper, Akaadian, Froggen, Keith, Gate

FlyQuest: Balls, Moon, Hai, Altec, LemonNation

Immortals: Flame, Dardoch, Pobelter, Cody Sun, Olleh

Phoenix1: zig, Inori, Ryu, Arrow, Adrian

Team Dignitas: Ssumday, Chaser, Keane, LOD, Xpecial

Team EvYyus: Seraph, LirA, Ninja, Apollo, Hakuho

Team Liquid: Lourlo, Reignover, Goldenglue/Link, Piglet, Matt

Team SoloMid: Hauntzer, Svenskeren, Bjergsen, WildTurtle, Biofrost

Tavalyhoz képest összesen 26 játékos kezdi meg pályafutását teljesen új, vagy más helyen. A folyamatos heti beosztásokat, már csak az esetleges változások miatt is érdemes nézni a lolesports oldalán. Mit szóltok ahhoz, hogy maradt két streames megoldás?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!