Major sorozat: mit várunk a rájátszásban?

Major sorozat: mit várunk a rájátszásban?

Este kezdődik az ELEAGUE Major rájátszása, így ismét összeszedtünk néhány dolgot, amit érdemes tudni a párosításokról.

Csütörtök hajnalban véget ért az ELEAGUE Major csoportköre és ennek apropóján ismét egy rövid elemzésbe fogunk, hogy kiderítsük milyen esélyekkel vágnak bele a rájátszásba az újdonsült legendák. Ezúttal már Bo3 csaták zajlanak majd és egyenes kieséses rendszer váltja fel az eddigi svájci rendszert, ezzel nő a tét a versenyben maradt 8 csapat számára.

Na'Vi vs Astralis - 16:00

Rögtön az első párosítás lehetne a Major döntője is a jelenlegi erőviszonyok szerint, de valamelyik csapattól már a negyeddöntőben könnyes búcsút kell vegyünk. A Na'Vi eddig megállíthatatlannak tűnik, 3-0-ás állással jutottak be top 8-ba, az ellenfeleik három meccs alatt összesen 12 kört hoztak ellenük (még az SK-t is 16:3-ra győzték le Dust II-n, ami azért jelent valamit), és ehhez nem is kellett túl sokat mutatni magukból, simán lenyomtak mindenkit skillből.

Ezzel szemben az Astralis útja egyáltalán nem volt sima, csak az 5. körben tudtak továbbjutni. A GODSENT gyakorlatilag átrohant rajtuk Trainen, majd a következő két napon ugyanezen a pályán legyőzték az Opticot és a G2-t. Az SK ellen Dust II-n egy nyert meccset dobtak el, de a Liquidet sikerült 16:3-mal büntetni Mirage-on, így tovább mehettek. Gyakran berezgett alattuk a léc a csoportkör során és a Na'Vi formájából ítélve ezúttal le is eshet majd.

Papírforma eredmények mellett a fnatic okozott egyedül meglepetést!

A negyedik játéknapon lezárult a csoportkör, összesen kilenc meccs kellett hozzá, hogy a Na'Vi és a VP mellé kiderüljön, melyik hat együttes csatlakozik legendaként!

fnatic vs Gambit - 18:30

A Major két meglepetése csap össze a negyeddöntő második mérkőzésén. Előzetesen kevesen várták ezt a két csapatot top 8-ba, de itt vannak. A fnatic ugyan egy G2 elleni verességgel kezdte meg menetelését, de ezután összekapták magukat és 3 mérkőzést nyertek zsinórban a North, a mousesports és az EnVyUs ellen, ezzel biztosítva helyüket a legendák között. A mouz elleni meccsükön 11:1-es feléledésükkel bizonyították, hogy van erő és potenciál a csapatban.

A Gambit Zeus irányításával nagyon jól teljesít eddig, 3-1-es mérleggel váltak ismét legendává. Megverték a Northot, a GODSENT-et és a FaZe-t; egyedül a félelmetes lengyel ötös, a Virtus.pro tudta megfékezni őket. Ügyesen játszanak, jók a stratégiák és AdreN eddig a Major egyik legjobb játékosaként száll ringbe ma este. Csúsznak néha hibák a gépezetbe, de ők tűnnek esélyesebbnek ebben a harcban.

Saját csapattársai vadászták le majdnem H0bbit-ot! - VIDEÓ

A Gambit a meccs végére teljesen szétesett, egymást lőtték az ellenfél helyett!

Virtus.pro vs North - 21:00

A Virtus.pro volt az első csapat, ami 3-0-ás állással jutott be a rájátszásba, így megtarthatta legenda státuszát. Az első mérkőzésen a fiatal tehetségeket felvonultató Opticot verték el, a másodikon a G2-val számoltak le, míg a harmadikon a Gambitet kapták el. Eddig elég meggyőző a csapat teljesítménye, úgy tűnik az évek és a rutin most őket igazolta a folyamatosan cserélgető és fiatal csapatokkal szemben.

Most azonban ismét egy fiatal csapat ellen kell bizonyítania a veteránoknak. A dán North alakulata csak az 5. csoportkörben tudta biztosítani helyét a legendák között, tehát nem voltak a legegyszerűbb helyzetben. Az első nap kikaptak a Gambittől, majd a másodikon a fnatictól. Ezután éppen hogy sikerült elkerülni a kiesést a HellRaisers ellen, itt hosszabbításban dőlt el a mérkőzés. Ezzel a győzelemmel úgy tűnik feléledtek, és ezután már nem hibáztak: kiejtették a G2-t és a GODSENT-et is. Izgalmas találkozónak nézünk elébe, ahol bármi megtörténhet, de a Virtus.pro jelenleg erősebbnek tűnik.

VIDEÓ: K0nfig hidegvérét tanítani kellene! Késelés a hosszabbításban

A North játékosát még a társak üvöltése sem hozta zavarban, nem csak a kört, az ellenfél maradék önbizalmát is el akarta venni!

FaZe vs SK Gaming - szombat 16:00

A csoportkörben találkoztak már a csapatok, ahol egy Bo1-ben az SK Gaming felül tudott kerekedni a nemzetközi játékosokból álló FaZe csapatán. Az a mérkőzés elég szorosan alakult, csak hosszabbításban sikerült a braziloknak behúznia a meccset, így ismét kemény párbajra lehet számítani. A FaZe-nek is csak az 5. körben sikerült továbbjutnia, mint a Northnak; ők a FlipSid3-EnVyUS-Liquid hármast gyűrték le. Érdekes statisztika, hogy csak Nuke-on sikerült győzedelmeskedniük a csoportkörön, ami igen veszélyes lehet, hiszen az SK nem fog ilyen luxust hagyni nekik. 

Az SK ugyan továbbra is a portugál foxszal játszik, de amennyire gyengének tűnt előzetesen, annyira erős a gyakorlatban a felállás. Fox nagyon jól játszik, sokan már most sajnálják, hogy nem marad a csapattal a Major után. Egyetlen vereségük azonban szó szerint gyomorforgató lehetett a rajongók számára, ugyanis a Na'Vi elég keményen elkalapálta őket Dust II-n, ahol az utóbbi időben elég jó eredményeket mutatott az SK. Az eddig látottak alapján Bo3-ban lehet esélye a FaZe-nek, de könnyen beleszaladhatnak egy rossz pályaválasztás mellett egy gyors 2-0-ba is.

Természetesen ismét lesz magyar nyelvű közvetítés, erről itt olvashattok bővebben:

Helyreállt a rend: a Spíler TV újra közvetíti a Major meccseket!

Egy napos kényszerszünet után minden probléma elhárult a magyar nyelvű közvetítés útjából!

Kövess Minket!