Túlságosan papírforma az EU LCS

Túlságosan papírforma az EU LCS

29-0 az első négy csapat mérlege a másik hattal szemben.

Gyakran szó esik arról, hogy az EU LCS ranglista végén tanyázó csapatok (értsük most ide a két csoport utolsó két helyezettjeit, azaz Giants, ROCCAT, Vitality, Origen) mennyire gyengék, de ha jobban megnézzük, a Splyce és a fnatic se sokkal jobbak náluk, hiszen minden győzelem, amit ez a két csapat szerzett, azt az utolsó négyes ellen szerezte. 

Ahogy a sportban, úgy az esportban is sokan szeretik, ha egy kiscsapat meglepi a nagyot és valami komoly eredményt ér el, mert ez teszi, teheti igazán izgalmassá a bajnokságot, de az EU LCS-re ez most egyáltalán nem jellemző: A négy legjobb csapat (G2, Misfits, UOL, H2k) mérlege a másik hattal szemben 29 győzelem és 0 vereség!!!

Még ha a Splyce jobbnak is tűnik az "alsóház" másik 5 gárdájával szemben, az első négyes ellen 0-4 a mérlege a dánoknak. Csak összevetésképp: ha ugyanezt levetítjük Észak-Amerikára, akkor az első négy csapatnak mindössze 79%-os a győzelmi rátája (30-8) a másik hattal szemben, itt sokkal inkább jellemző az, hogy egy papíron gyenge ötös elver egy TSM-et vagy egy C9-t. Ez persze csak a Bo3-akra vonatkozik, nem az egyes meccsekre, de ez alapján se sokkal jobb a helyzet:

  • EU: 58-6 (91%)
  • NA: 65-28 (29%)

Ezzel szemben például a kínai LPL-ben az A-csoportban az első RNG-t és az utolsó LGD-t leszámítva szinte holtversenyben áll az összes csapat egymással. És hogy mi a lényeg? Az, hogy ha ma nyer az UOL, akkor a statisztikák alapján biztosan csoportelsők lesznek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!