WoT: Az európai döntő eredményei

WoT: Az európai döntő eredményei

Remekül szerepelt a GoHard a katowicei döntőben!

Rengeteg újítást, izgalmat és fordulatot tartalmazott a WGL második szezonjának élő helyszínes döntője az e-sport fellegvárának számító Katowicében április másodikán, ahol a három hónapig tartó online szakasz legjobb négy csapata szállhatott harcba a 100.000 dollár összdíjazású döntőben.

Rengeteg újítás

A nézők számára rengeteg pozitív változtatás lett bevezetve. A csaták előtt érdekes statisztikákat kaptunk a csapatok szezonban nyújtott teljesítményét illetően, így például külön érdekesség, hogy a Kazna Kru meccsenként átlagosan ~9.000 sebzést visz be, míg az Oops ~12.000 átlagot hoz, mégis 10% különbség van a két csapat győzelmi aránya között az előbbi javára. Ezen felül sokkal áttekinthetőbbé vált a pálya- és tankválasztás is, ráadásul megkíméltek minket az üresjáratoktól, aminek hála az élő adás a tömény akcióról szólt. A csatákat is sokkal könnyebb volt figyelemmel követni a WGL új mod csomagjának köszönhetően, ami letisztultabb, mint korábban bármikor és sokkal átláthatóbb, hogy melyik tankot derítették fel, pontosan hány lőszer van a tárban és mikor tölt be újra az adott jármű.

A csapatok egy sokkal profibban megszerkesztett és játékosközpontú bemutató videót kaptak, ami szintén hatalmas ugrás a korábbiakhoz képest.

Izgalmas és fordulatos csaták

A döntőben természetesen ott volt az online szakaszban kiválóan teljesítő GoHard, akiknek a címvédő DiNG együttesével kellett szembenézniük. A GoHard magyar játékosával, Wagner "kajzoo" Erikkel készült interjúnkból kiderült, hogy a csapatnak jó esélye van kijutni a világbajnokságra, amihez legalább egy második helyre van szükségük. A csapatnak ez volt az első LAN versenye, ráadásul a legerősebb európai csapat volt az ellenfelük, de ennek ellenére ügyes csapatjátékkal dominálták az első félidőt és 4-2-re húztak el a DiNG-től. A második félidőben a DiNG sajnos sorra hozta a csatákat és 7-4-re nyertek a GoHard ellen.

A nagy esélyesnek számító Kazna Kru ellenfele az Oops volt, akiknek a GoHard-hoz hasonlóan a világbajnokság volt a legfőbb céljuk. A Kazna Kru szinte minden körben meglepően könnyen hozta a győzelmet és végül 7-2-re nyert is, de talán ebben közrejátszott az is, hogy a GoHard vereségével az Oops biztosan kijutott a világbajnokságra a Kazna meccs eredményétől függetlenül. Ha a GoHard legyőzte volna a DiNG-et, akkor valószínűleg egy sokkal izgalmasabb mérkőzést láthattunk volna. 

A döntő mérkőzés tehát a DiNG és a Kazna Kru között zajlott, ahogy a 2016/2017-es évadban minden egyes alkalommal. A meccs egészen a legvégéig elképesztően kiélezett volt. A DiNG az ötödik pályát követően meccspontot szerzett, de a Kazna Kru nem adta fel és két győzelmet hozott zsinórban Prokhorovkán, ráadásul külön érdemes kiemelni Yzne bravúros lövését Steppesen, ami nélkül a Kazna Kru sosem juthatott volna el 6-6-ig. A mindent eldöntő csatában Ghost Town pályán a Kazna Kru támadóként lépett fel, de a DiNG védelmét sajnos nem tudták feltörni, így újfent a DiNG állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Világbajnokság

Az európai régióból a DiNG, a Kazna Kru és az Oops jutottak ki az évente megrendezésre kerülő The Grand Finals eseményre. Azzal, hogy milyen esélyük lehet a világbajnokságon, illetve hogy a többi régióból kik jutottak ki egy következő cikkünkben foglalkozunk majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.