C9 Blue, C9 White, C9 Orange + TSM - Íme az NA LCS final four!

C9 Blue, C9 White, C9 Orange + TSM - Íme az NA LCS final four!

Haiék megint meghúzták a C9-nál megszokott 0-2-ről fordítást, LCS IS SCRIPTED

A meccs utáni interjúban már a Flyquest és a korábbi C9 midese, Hai is azt nyilatkozta, hogy az LCS tuti valamilyen script alapján fut, hiszen ez már a nagyon sokadik alkalom, hogy 0-2-ről kell megfordítaniuk egy szériát. Biztos mindenki emlékszik még a 2015-ös őrült menetelésre, amikor a 7. helyről Hai kijuttatta a gárdát a világbajnokságra, szinte végig 0-2-ről fordítva. 

Ha lenne LoL Hírességek Csarnoka, Hai lenne az első tagja

Hai a csapat szíve és lelke egy személyben

Na, pontosan ugyanez történt most a Flyquest és a CLG meccsén: Az első meccset már a draft során elrontotta a Flyquest, ugyanis kétféle ember létezik a LoL-ban: aki tud játszani Aurelion Sollal és aki nem. Huhi előbbibe tartozik és mivel Hai-ék nem bannolták ki, gyorsan el is dőlt ez a párharc: Huhi 12-1-8, magáért beszél. Még a meccs előtt a csapat támogatója, LemonNation viccesen megjegyezte, hogy mindenkinek annyi felest kell majd innia, ahányszor meghal, csak úgy tűnik, végül a CLG komolyan is vette a feladatot.

A második meccs egy sneaky baronon ment el, Balls-ék megpróbálták már a 21. percben sunyiban elhozni a gyíkot, de résen volt a CLG és konkrétan lemészárolták Lemonékat, az előnyt pedig már nem dobták el, Darshan Mundo pocket pickje is maximálisan bevált, 7-0-8 a vége, itt egy újabb Rumble counter?

0-2-ről kellett tehát felállnia Hai-éknak, akik egy fokozattal magasabbra kapcsoltak, a veterán mides például teljesen eltüntette Huhit, akit azóta is keresnek. Érdemes végignézni az összefoglaló videót, tökéletesen látni és hallani, hogyan játssza Hai a karmester szerepet. 45 percnyi vérfürdő után (34 kill) végül Altec Caitlynje már megállíthatatlannak bizonyult, vért izzadva, de egy meccset visszahozott az ex-C9. A negyedik meccset már látványosan élvezte a Flyquest, de külön ki kell emelni Moon dzsungel játékát, aki a játék korai szakaszában közel 2000 aranyat vert Xsmithie-re, ami lényegében el is döntötte a párharcot. 

Jöhetett tehát a mindent eldöntő 5. meccs, ahol Moon az egyik kedvencét, Evelynnt hozta be, rajta kívül nem sokszor látni ezt a hőst az NA LCS-ben. Ezt a meccset viszont nem is igazán a Flyquest nyerte meg, hanem Darshan dobta el: nem egy olyan rossz döntése volt, ami miatt szinte azonnal meghalt, majd utána hátrányból kellett harcolnia a csapatának. A baron körüli harcból ezúttal a sárga-fehérek jöttek ki jobban, a buffot követően pedig egyből fordultak az ősi sárkányra, ekkora plusz ellen pedig már nem tudott hatékonyan védekezni a CLG.

A vége tehát 3-2, a CLG két év után először nincs benne ismét a legjobb 4-ben az NA LCS rájátszásában úgy, hogy egy évvel ezelőtt ők nyerték a tavaszi szezont. A másik ágon a Phoenix1 nagyon sima 3-0-ra verte a Dignitast, szegény Ssumdaynak nem sok pozitívum jutott ebben a szezonban. 

Az elődöntőben:

  • C9 vs. P1
  • TSM vs Flyquest

Fun fact: Az eredeti C9 összes tagja (Balls, Meteos, Hai, Sneaky, Lemonnation) ott vannak az elődöntőben, három különböző csapatban. Ha beleszámoljuk Wildturtle-t is, aki a Quantic-ban játszott (ez volt a C9 még az LCS előtt), akkor 6 C9 játékos van a négy elődöntős csapatban. Összesen 12 korábbi vagy jelenlegi C9 játékos (beleértve Ray-t, Wt-t és Altecet) fognak játszani az elődöntőben a teljes, 24 fős mezőnyből (a cseréket beleértve).

Mi ez, ha nem a C9 éra?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!