18 perc siker, ennyit jutott a kT-nek a döntőben

18 perc siker, ennyit jutott a kT-nek a döntőben

Az első meccs eleje jól indult a kT-nek, de aztán elvesztették a gyeplőt, az SKT-nek mindenre volt válasza.

Nagy izgalmakkal várta a koreai nézőköznség és persze az egész világ  a sokak szerint két legerősebb csapat összecsapását az LCK tavaszi szakaszának döntőjében. Az izgalom azonban nagyjából az első meccs 18. percéig tartott, eddig tudta uralni a pályát a kT, utána minden dugába dőlt.

Jön a telefontársaságok háborúja, avagy a világ két legjobb LoL csapatának döntője

Az SKT-t már ismertük eddig is, a kT pedig kimondottan azért jött létre, hogy beleköpjön az SKT levesébe, a döntőben most lesz erre lehetősége is.

Igencsak agresszív kompozícióval kezdett a kT, ami a Samsung ellen nagyon jól működött az elődöntőben, viszont az SKT minden eshetőségre felkészült, köztük erre is. Jellemzően tank nélkül álltak fel a pályára a kT-sek és megpróbáltak nyerő ösvényeket draftolni, ami papíron ment is. Első alkalommal Pawn Syndra-t választott, míg Faker Fizz-t, ami eleinte nyilván a kT-nek kedvezett, hasonló volt a helyzet boton az Ashe Malzahar kombóval, amire egy Varus Lulu volt a válasz a háromszoros világbajnoktól. 

Több tornyot is elhoztak eleinte, ebből szerettek volna megindulni Deft-ék, ám a rálátásuk nem volt tökéletes, így a 18 perc végén egy csúfos harcba keveredtek, amire már nem volt válaszuk. Jobb pozícióból és több információval érkeztek Faker-ék és így feltakarították az ellenfeleket, Smeb hiába nyerte az ösvényt Jayce-el, nem volt elég ahhoz, hogy megtartsák az előnyt. Faker folyamatosan porszívózta be a gyilkosságokat, és ha egy Fizz egyszer megindul, nincs megállás. A kulcs az lett volna, hogy időben befejezzék a meccset az SKT ellen, mielőtt az ő kompozíciójuk bekapcsolna, ez nem jött össze, így az első meccset elukták.

Második alkalommal Smeb az előre beígért pocket pick-jét hozta, vagyis Fiora-t, aminek lategamebe vernie kéne Camille-t, ehhez a lategamehez nem jutottak el viszont. Nagyon okosan draftolt az SKT hiszen az agresszióra tank nélkül is válaszolni tudtak, míg legutóbb egy igen veszélyes Fizz-el, és persze Shennel a topon, úgy ezúttal mérhetetlen mennyiségű pajzzsal és Karmának és Lulunak köszönhetően, előbbit Faker játszotta miden, valamint egy hypercarry is befért a kompba, Twitch személyében. 

Bang hatalmasat ment és hiába istenítik sokan Deft-et, mint ADC-t, Bang minden alkalommal felvette a kesztyűt vele, sőt le is körözte. Pawn LeBlanc-ja nem volt túl meghatározó és hiába eszközöltek többször is papíron tökéletes elkapásokat akár még a Twitch ellen is, mindig a közelben volt vagy Faker vagy Wolf, esetleg mindketten, hogy életben tartsák a célpontokat, Bang ennek köszönhetően egyszer sem halt meg a meccsen, a csapatharcokat pedig fölényesen nyerték neki köszönhetően. Hozzá kell tenni, hogy Peanut is bőven kivette részét a sikerekből, az early game-be mindenhol ott volt a pályán Lee Sin-nel.

Harmadik alkalommal már érezhető volt a mentális előny az SKT-nél, a győzelemhez kevesebb mint fél óra kellett csak. A kT úgy tűnt, hogy nagyjából egy tervvel készült, nyers agresszióval áttörni az SKT falait, de ez ezúttal sem jött össze. Pawn még lejebb csúszott mondhatni, az egész meccsen egy gyilkosságot sem hozott el, a bot lane pedig ezúttal is csúfosan kikapott. Újra flex pick-el készültek, a Wolf-nál megszokott Lulu-t ezúttal Faker hozta, akinek ez másfél évig az egyik main karaktere volt, láthatóan nem jött ki a formából. 

Peanut-ot pedig mintha puskából lőtték volna ki, Graves-el szétszedte Score-t és a dzsungeljét is, valamint a többi ösvényt, 11 gyilkosságot szedett össze csak ezen a meccsen. Huni is megfogta Smeb-et, így nem maradt győzelmi opció a kT részére, tank hiányában nem tudták felvenni a versenyt az objektívák körül és mindössze két tornyot döntöttek be.

Kissé csalódottak lehetünk, mivel nem ezt a döntőt vártuk a két csapattal, egyszerűen 4 év után is teljesen más szinten játszik az SKT mindenki máshoz képest és elég mindösszesen egy hiba ahhoz, hogy teljesen megfordítsák a meccset, arra pedig kevés csapat képes, hogy hibátlanul játszanak végig egy egész mérkőzést. Győzelmével nem csak a tavaszi bajnoki címet biztosították maguknak, hanem az MSI-on való szereplést is.

Szerintetek lesz bárki, aki megállíthatja az SKT-t az MSI-on?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!