Elváltak a RIFT Esport és Lifefish útjai

Elváltak a RIFT Esport és Lifefish útjai

Tegnap óta free agent a jungler, a dráma persze nem maradt el.

Igencsak felpörögtek idehaza az események a LoL világában. A napokban a HoP és a myR között voltak, sőt, inkább még most is zajlanak a vándorlások, de úgy néz ki, hogy a RIFT Esports sem marad ki a tagcserék világából.

Teljes átalakulás a myRevenge-nél, ketten érkeztek a HoP-ból

Mi lesz a HOP SEC helyével a nemzetközi csoportkörben?

A tegnap folyamán került ki a RIFT Esports Facebook oldalára, hogy elváltak útjaik a csapat dzsungelesétől, azaz Tamás "Lifefish" Norberttől. Lifefish az egyik alapító tagja volt a még a RIFT beszállása előtti csapatnak, állítása szerint ő rakta össze a mostani gárdát is, így nem kicsit vette zokon, hogy már nem tagja a csapatnak. Ez egyben azt is jelentette, hogy a tegnapi PlayIT selejtezőn már nem ő játszott, hanem egy eddig ismeretlen játékos, akiről annyit lehet tudni, hogy Hunti névre hallgat.



Nemtetszésének nem kevés szót is adott tegnap a streamjén, ahol elvileg PlayIT selejtezőket közvetítette volna. Ekkor még nem volt biztos a döntés, bár a hangulat már előtte is feszült volt. Aztán a stream közben került ki a kiírás a csapat oldalára és akkor már kicsit komolyabb hangnemre váltott. Itt tudjátok végighallgatni Lifefish-t:

Megkérdeztük a RIFT menedzsmentjét is a témával kapcsolatban, akiktől az alábbi választ kaptuk:

"Nem tartjuk szerencsésnek, ha a csapatok, játékosok, menedzserek a privát, belső ügyeiket kiteregetik a nyilvánosság előtt. Azon dolgozunk a hazai LoL közösség számos tagjával, hogy a magyar esport professzionálisabbá váljon, ez pedig egyrészt pénz kérdése, másrészt mindenki részéről személyes felelősség is. Két kollégámmal 3 éve alapítottuk a Rift Kft-t, a Magyar Elit Bajnokság előtt kezdtünk el csapat menedzseléssel foglalkozni. Ez a cég áll a RIFT Esports mögött is. Az első lineup a MEB 3-4. hely után felbomlott, utána alakult ki a jelenlegi ötös, amelynek létrehozásában Lifefish-nek meghatározó szerepe volt. A csapatban minden poszton szakmailag és emberileg is nagyszerű játékosok vannak, akikkel úgy érzem, stabilan benne voltunk a Top 4-ben."

"Amit megtanultunk az elmúlt hónapokban, hogy egy sikeres csapathoz a játékosoknak és a menedzseren kívül is szükség van egy edzőre, aki kívülállóként tudja értékelni, motiválni a játékosokat. Komoly, pozitív változásként éltük meg noizR csatlakozását edzőként. Ennek ellenére, sajnos az utóbbi időben nem úgy jöttek az eredmények, ahogy szerettük volna és persze akadtak emiatt személyes feszültségek is. Az a célunk, hogy a lehető legjobb kezdőötöst tudhassuk magunkénak, és bár Fisht az egyik legerősebb junglernek tartjuk, az ő elképzelései alapvetően eltértek a csapatétól, ennek a folyamatnak lett a vége az ő távozása, amit egyébként nem mi kezdeményeztünk."

Nem tudni, mi ütött a magyar szcénába, de a több hónapos csend után ismét attól hangos a magyar LoL, hogy jobbra-balra rotálnak az emberek.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!