Kína beelőzi az USA-t, már nyártól bevezetik a franchise rendszert

Kína beelőzi az USA-t, már nyártól bevezetik a franchise rendszert

Sőt mi több, ők lesznek az elsők, akik ezt a franchise rendszert be is fogják vezetni, utat törve egy új fajta "LCS-nek".

Nem nagyon késleltetik a dolgokat a kínaiak, ha valamit akarnak, akkor azt azonnal szeretnék. Bohan Wu, egy kínai esport híroldal egyik munkatársa jelentette meg, hogy az LPL formátuma már az idei nyári szakaszra is érvényes lenne, vagyis, a világbajnokság előtt már egy csapat sem fog kiesni. A hírt a hivatalos lolesports Weibo oldalán is megerősítették.

Úgy tűnik hivatalos, az NA LCS franchise alapú lesz, viszlát kiesés!

Régóta téma már Észak-Amerikában, hogy franchise alapú LCS-t szeretnének, hasonlóan az NBA, vagy az MLB rendszeréhez, 2018-tól ez akár meg is valósulhat.

Azok a csapatok, akik bejutottak a nyári szezonra, garantált helyet fognak kapni a franchise rendszerben, szóval a két ex-világbajnokkal is rendelkező Vici Gaming a lehető legrosszabbkor esett ki, Bengi-vel és Easyhoon-nal az oldalukon. Persze ennyire azért még nem baljós a helyzet, hiszen a ligát most 14 csapatra akarják bővíteni, ami később akár 20 is lehet, a kiesési rendszer pedig eltűnik. Az viszont biztos, hogy a most bekerülő Dan Gaming-nek ez hatalmas löketet adhat a jövőre nézve, hiszen így még értékesebbé vált a helyük az LPL-ben, az előbb említett Vici Gaming pedig csak reménykedhet, hogy be fog férni a kibővített keretbe. Ők ketten lesznek az utolsó két csapat az LPL-ben, akikre hatással volt a relegációs torna.

A többi régióban már nem egy pénzes csapatot láttunk kiesni, legyen szó akár az NRG Esports-ról, vagy akár a Team Dignitas, illetve újonnan focicsapatok, mint például a Schalke 04, igaz a Dignitas vissza tudta magát "vásárolni", miután egybeolvadt lényegében az Apex Gaming-gel.

Ahogy arról már korábban írtunk, az NA LCS-t is érintheti hasonló változás, igaz őket csak jövőre. A Riot Games egyelőre még nem reagált hivatalosan az eseményekre. Továbbra is csak általánosságban beszélnek az esport stabilitásáról és a jövőről. Viszont ha ez a trend úgy tűnik, hogy ennyire felkapottá válik és egyre több régióban, akár Koreában is teret kap, akkor könnyen lehet, hogy mi európaiak sem fogjuk megúszni a változást. Hogy ez mit jelenthet hosszú távon? Valamilyen szinten stabilitást az esportnak, ami eddig nagyon hiányzott belőle és legyünk őszinték, ez elég sok szponzort elriasztott, elég csak az Origen történetét megnézni, akik 2015-ben még világbajnoksági elődöntőt játszottak, idén tavasszal pedig az eddigi EU LCS történelmének legrosszabb szakaszát zárva kiestek.

Vajon a több pénz egyben nagyobb minőséget is fog jelenteni nekünk, nézőknek?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!