24 órás bant kapott Sneaky Twitchen!

24 órás bant kapott Sneaky Twitchen!

A szókimondó humoráról ismert stream és streamer egy egész napos bant kapott, elvileg egy túl durva zene miatt, amit egyik nézője küldött neki.

Zac "Sneaky" Scuderi nevét nem sok embernek kell bemutatni, hiszen hosszú évek óta egyik meghatározó szereplője az NA LCS-nek és azon kevés profik közé tartozik, akinek a rengeteg gyakorlás mellett még marad ideje rendszeresen streamelni is.

Az adást nagyon sokan követik és kialakult egy elég egyedi környezet, amihez hasonlót kevés helyen látni. Sneaky streamje a trollkodás netovábbja, szinte semmit nem lehet és nem is kell komolyan venni rajta. A dank meme-ekről is elhíresült adása tele van vicces, obszcén és persze troll donation üzenetekkel, amiket majd percenként spammelnek a nézők, ahol furábbnál furább üzeneteket, rendszerint szexuális tartalommal rendelkezőt, illetve fülpusztító, rosszabbnál rosszabb zenéket küldenek. Ez valószínűleg más streamereknél is előfordul, azzal a különbséggel, hogy Sneaky nagyon ritkán tesz kivételt és ezeket rendszerint lejátssza, valamint elolvassa és tökéletes trollsággal reagál rájuk, talán ezért is szeretik annyian.

Még a galamb se volt elég a C9 reverse sweephez

Aioween | 17/04/24 11:00 Rögtön az európai döntő után, ami a négy meccsnek köszönhetően tartani tudta a 9 órás menetrendet nagyjából, jöhetett az észak-amerikai nagy döntő, újra Kanadából, azon belül is Vancouver-ből. A két döntős csapat természetesen a TSM és a Cloud9 volt, mint már oly sokszor a két gárda történetében.

Még akkor sem akad ki, mikor a döntő utáni streamjén megkérdezik, hogy mikor indulnak Brazíliába (ahol az MSI zajlik éppen), miután 3-2-re kikaptak egy nagyon szoros utolsó meccsen a TSM-től (2:06). Ugyanebben a videóban Sneaky a pingre panaszkodik, mivel egyik lakótársa valószínűleg tölt valamit és neki kiabál, ilyenkor kicsit lemegy a ping. Erre reagál az egyik néző azzal, hogy ha így kiabált volna végig a döntő alatt, talán megzavarta volna a TSM-eseket annyira, hogy Jensen-nek legyen lehetősége használni a képességeit Ekkoval.

Semmiképp sem mondanánk azt, hogy kiskorúaknak való a stream, főleg ha értik is ami itt zajlik, persze a humor jó, néha még akkor is ha kicsit pofátlan és a nézők tesznek arról bőven, hogy legyen felnőtt tartalom az adásban. Ezúttal viszont kicsit túl messzire mentek. Mint említettük, Sneaky nem sokszor ugrik át nézők által küldött zenéket, ám ezúttal lehet jobban tette volna. Kapott ugyanis egy igencsak rasszista zenét, amit nem kapcsolt át időben, legalábbis a hivatalos válaszban ez áll indokként a tiltásra.

Érdemes tehát odafigyelni, hogy milyen tartalmat is jelentetünk meg a csatornánkon, még akkor is, ha az nem tőlünk származik, mert jól látható, hogy a Twitch például a rasszizmust nagyon komolyan veszi és egy olyan streamer esetében sem tesz kivételt, mint Sneaky. Az már más kérdés, hogy ezzel talán még nagyobb reklámot csináltak neki és ha letelik a 24 óra, simán lehet, hogy rekordmennyiségű néző lesz a streamjén, de tőle talán annyira nem is sajnáljuk, hiszen közvetlenül ő nem igazán hibázott, inkább csak figyelmetlen volt.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!