Shroud már a visszavonulását tervezi, ez lehet az utolsó éve

Shroud már a visszavonulását tervezi, ez lehet az utolsó éve

23 évesen hagyna fel a profi Counter-Strike világával.

A Cloud9 játékosa, Shroud napi rendszerességgel streamel Twitchen, ahol a sok néző sokfélét kérdez tőle játék közben. Így merült fel a kérdés visszavonulásával kapcsolatban is.

Egyre kelendőbbek az ex-csalók, ezúttal a Cloud9 hívta meg egyiküket

A Summit jövő heti tornáján Skadoodle gyenge egészségi állapota miatt még nem tud részt venni, váratlan helyről érkezik a segítség.

A 22 éves Mike "shroud" Grzesiek lassan 3 éve játszik a Cloud9 kötelékében és a CS:GO megjelenése, azaz 2013 óta aktív profi játékos. Kora alapján egyáltalán nem lenne reális már a visszavonuláson gondolkoznia, azonban a nézőktől érkező kérdésre egyenes választ adott: 2018-ban visszavonul.

Igen meglepő lenne, ha már 23 évesen felhagyna a játékkal, hiszen tehetsége és népszerűsége megkérdőjelezhetetlen. Kétségkívül az egyik legjobb észak-amerikai származású játékos, aki előtt igen sok minden van még, rengeteg dolgot nem ért még el karriere alatt: nem nyert Majort, sőt, egyetlen 250 000 dollár feletti versenyt sikerült csak megnyernie karriere során, az ESL Pro League 4. szezonját.

Megtört a 10 éves átok, NA csapathoz került a trófea! - ÖSSZEFOGLALÓ

A Cloud9 átgázolt a világ egyik legjobb csapatán, újra kiemelt versenyt nyert egy észak-amerikai ötös!

Ezzel szemben jelenleg úgy néz ki, hogy a Virtus.pro veteránjai még saját szándékból sem hagynának fel a játékkal, pedig sokan már 30-as éveikben járnak és családot alapítottak. Ennek fényében valóban meglepő, ha valaki már ilyen fiatalon abbahagyná, azonban lehet más tervei vannak jövőjét illetően, esetleg ennyi elég volt számára az aktív játékból és az e-sport egy más területén helyezkedik el majd, pl. edzőként.

Kiesett a Virtus.pro az ESL Pro League-ből, és akkor mi van?

Nem először esnek ki, de úgy tűnik, nem is nagyon érdekli őket.

Viszont érdemes mellétenni, hogy streamerként is igen sikeres évek óta: mindig akad néhány ezer ember, aki végignézi a több órás közvetítéseket, adományoz, feliratkozik stb. Ráadásul ezek szponzorált tartalmak, melyekből egyértelműen el lehet élni, hiszen a szervezet másik streamere, swag szintén ebből él az iBuyPower-ös kitiltása óta, tehát reális lenne, ha úgy dönt, inkább streamerként folytatja. Az utóbbi időben őt is magával ragadta a Playerunknown's Battlegrounds, sokat streameli a játékot ahol látszólag jól is érzi magát:

A Cloud9 csapata az utóbbi időben nem nyújt sem kiemelkedően jó, sem rossz teljesítményt, kicsit ingadozóan játszanak Skadoodle műtétje óta. Ettől függetlenül sikerült kvalifikálniuk az ESL Pro League 5. szezonjának döntőjébe, tehát címvédőként érkeznek Dallasba.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!