"Ez a mi szezonunk"

Vizicsacsi magyarul promózza az EU LCS-t. Kezdődik a nyári szezon, a vb a tét, hype!

Alig, hogy vége az MSI-nek, már robog is tovább a LoL e-sport vonata, hiszen csütörtöktől EU LCS nyári szezon, a tét pedig nem más, mint a világbajnoki részvétel! Egy kis emlékeztető:

A tavaszi szezont a G2 nyerte, miután 3-1-re legyőzte a két év után ismét döntőt játszó Unicorns of Love csapatát, ha egy sötét szobában voltál eddig internet nélkül, vagy csupán egyáltalán nem foglalkoztál a LoL-lal, akkor ezt és ezt olvasd el. Csacsiék nagyot mentek tavasszal, ő lett az MVP, de a szezon felfedezettje is az UOL-ból került ki. A két kieső a Giants! és az Origen, előbbi kisebb, utóbbi egyáltalán nem nagy meglepetés, xPeke épp próbálja eladni a csapatot, jelenleg keretük sincs.

A nyári szezonra sok minden nem változott, legalábbis a csapatok tekintetében. A top3 gárda (G2, UoL, FNC) nem cserélt, a címvédőnél az első 1-2 héten lesz csere, mert a koreaiak hazamentek vakációzni kicsit. A Misfits-nél távozott KaKAo, a helyére pedig Maxlore érkezett a ROCCAT-ből, akik pedig leigazolták a mindössze 18 éves, holland Pridestalkert.

A Vitality edzőfronton cserélt, hiszen érkezett a tavalyi Splyce-ot vb-re kijuttató Yamatocannon, de a keret is kapott egy kis erősítést a veterán Vander személyében. A koreaiak itt (is) kudarcot vallottak, így immáron a VIT is összeurópai csapat. Az H2k nem változtatott, ahogy a Splyce se, de jó kérdés, hogy mire mennek majd az aktuális rosterekkel. Persze az együttmaradás előnye, hogy összeszoknak a srácok, szóval a fejlődés nem marad el.

EU LCS

A két újoncunk a Ninjas in Pyjamas (a nindzsáknak mostanában amúgy se megy a CS:GO, hátha a LoL csapatuk jobban hozza majd az eredményeket - a szerk.) és a Mysterious Monkeys. A német szervezet a Misfits Academy helyét vette meg játékosokkal, mindennel együtt, az egyetlen változás Lamabear érkezése, ő jött ugye Pridestalker helyére.

A NiP története már ennél egy fokkal drámaibb, ugyanis a nindzsák csak a helyet vették meg, majd anyagi okokra hivatkozva, kivágták az egész gárdát és új ötöst raktak össze! Topon a korábbi SKT játékos, Profit játszik majd, junglebe visszatér az Alliance-ből ismert Shook, miden a KT egykori sztárja, Nagne játszik majd, míg boton HeaQ és Sprattel kell majd, hogy állják a sarat. A hal feje viszont bűzlik, NicothePico-t már elzavarta az Origen és a Fnatic is, kíváncsiak vagyunk, hogy a NiP-nél meddig bírja.

A tét tehát a világbajnokság, amire minden eddiginél több esélye van az unikornisoknak: a tavaszi 2. hely már egy fél siker, szóval ha legalább döntőig mennek most is, akkor - még ha a G2 be is húzza a finálét - pontokkal simán ott lesznek második kiemeltként. A srácok a pihenőidőt bootcamppel töltötték, a koreai túra alatt Csacsi és Xerxe is felmentek Challengerbe, ami nem kis teljesítmény, tekintve az idő rövidségét, biztos, hogy sokat fejlődtek az elmúlt napokban.

Az pedig külön öröm, hogy a Riot a topcsapatokkal egyenként promózza a nyári szezont, ahol ezúttal Csacsi magyar nyelven beszél:

Csütörtöktől tehát LCS, az UOL első ellenfele a Vitality péntek este 8 órától! Közvetítés magyarul a már megszokott helyen.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.