WoT - Így szerezz goldot

WoT - Így szerezz goldot

Ezeken a versenyeken szerezhetsz a legkönnyebben aranyat.

A Golden Leauge játékosok bevétele 20.000 arannyal egészül ki szezonként, de mindenki más törheti a fejét, hogy honnan szedje össze a havi prémiumra vagy épp kedvenc prémium tankjára a szükséges arany mennyiséget. Összeszedtük nektek, hogy milyen lehetőségek vannak az arany szerzésre jelenleg.

WG bajnokságok

Bár a WG által szervezett bajnokságok díjazási rendszere némiképp módosult, de az egyik legbiztosabb aranybevételt jelenti az amatőr játékosok számára. A 3v3 bajnokságon a top 16 már 200 aranyat, az első hely pedig 1600 aranyat jelent fejenként. Ha minden hétköznap legalább a top 16 csapat közé be tudtok jutni, akkor hetente 1000 aranyat szerezhettek csak ebből a versenyből, ami havi szinten körülbelül 4000 aranyra rúg. Aki esetleg csapat hiányában az 1v1 versenyt választja ugyanerre a díjazásra számíthat.

ESL bajnokságok

Szerintem mindenkinek megvan ez az odavetett félmondat, ami sok veterán játékos szájából elhangzik: "Ha goldot akarsz, akkor menj ESL-ezni." Pontosan mit is jelent ez? Milyen versenyek vannak? Melyiken érdemes elindulni és milyen nehezek ezek a bajnokságok?

1on1 Duel Cup

Ez az 1v1 bajnokság péntekenként kezdődik 19:00 órától. A versenyre több száz játékos jelentkezik minden egyes héten. A top 64 még csak 1 nap prémiumot jelent, de a top 32-be jutás már 250 aranyat, az első hely pedig 2500 aranyat ér. A bajnokságon tier 8-as tankok csapnak össze, de mivel további szigorítás nincs, ezért leginkább az AMX 50 100 dominál.

2on2 Clash Cup

Erre a bajnokságra szerdánként kerül sor 19:00 órai kezdéssel. A top 64 még mindig csak 1 nap prémiumot jelent fejenként, de a top 32 már 350, míg az első hely 3000 aranyat ad. A versenyt tier 8-ban játsszák és a legelterjedtebb formáció egy IS-3 és egy AMX 50 100 páros.

3on3 Ace Cup

Az egyik legismertebb versenyformátum a 7v7 mellett, ezért úgy érzem nem szükséges részletesen bemutatni. A versenyt csütörtökönként 19:00 órakor játsszák relatív magas díjazás mellett. A top 64 továbbra is csak egy nap prémiumot ér, de a top 32 díjazása már 450, az első helyezésé pedig 4500 aranyra rúg fejenként. Ezen kívül érdemes megemlíteni, hogy minden hónapban a legjobban teljesítő 12 csapat bejut a havi döntőbe, ahol a top 8-ba jutás máris 1500, az első helyezés pedig 7500 aranyat hoz a konyhára fejenként.

5on5 Yolo Cup

Természetesen a verseny összetettebb és sokkal komolyabb, mint a korábbiak, de még mindig tier 8-ban zajlik, ezért erre a versenyre még nincs hatással a WGL versenymeta. A hétfőnként megrendezésre kerülő versenyben egészen a top 32-ig kell verekednünk magunkat a prémium napért, bár itt már 3 prémium nappal jutalmaznak bennünket. A top 16 összesen 5000 aranyat, az első hely pedig 25000 aranyat jelent a csapatnak. A havi verseny pedig ugyanúgy zajlik, akárcsak a 3on3 esetében és még a díjazás is azonos.

South East 7on7 High Caliber Cup

Ezen a versenyen már tier 10-es vasakkal feszülnek egymásnak a csapatok, tehát szükséged lesz a WGL versenymeta beható ismeretére, viszont díjazás szempontjából a verseny 2on2 Clash Cup szintjén mozog. Épp emiatt a verseny egy enyhe "ehh" érzést válthat ki sokakból, de még így is viszonylag jó aranybevétel, illetve a szombat esti időpont miatt kiváló gyakorlás lehet a vasárnapi Go4WoT-ra.

Go4WoT

A legismertebb verseny, ráadásul ahhoz, hogy ezen a versenyen jól teljesíts szükséged lesz egy biztos csapatra és a WGL versenymetát is ismerned kell. Az eddig felsorolt versenyek közül ez a legnehezebb, viszont a top 128 már aranyhoz jut, a top 8 pedig pénzdíjon osztozhat. A havi verseny itt is 12 csapat részvételével zajlik, viszont a pénzdíjas nyereményalap a top 3 között oszlik meg.

WoT Magyar Liga

A WoT Magyar Ligáról már több cikket is írtunk nektek, és a továbbiakban is számíthattok hasonló beharangozó cikkekre, ráadásul a WML az elmúlt hónapokban szorosan összekapcsolódott a FaceIT-tel, amiben a következő bejegyzésben részletesen foglalkozunk, ezért a WML kapcsán röviden csak annyit mondanánk, hogy elsősorban az amatőr csapatok számára jelent pár száz goldos aranybevételt és hétvégi gyakorlást.

FaceIT

A FaceIT népszerűsége a WG támogatás, azaz a pénzdíjas versenyek megszűnésével rohamosan csökkent, de még így is több száz játékost mozgat meg naponta. A FaceIT bajnokságokon elsősorban az Easy Gold, Easy Gold versenyeken lehet aranyhoz jutni, amikből naponta több is indul és egész szép mennyiségű FaceIT pont szerezhető belőlük, amiket később 500, 1000, 2500 vagy még több goldra válthatsz be. Aki igazán belemerül ebbe £2,99-ért vehet egy havi FaceIT prémiumot is, ami lehetőséget ad a FaceIT League részvételre, ami helyezéstől függően havonta több ezer FaceIT pontos többletet biztosít.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.