Hogyan és mennyit keres egy profi World of Tanks játékos?

Hogyan és mennyit keres egy profi World of Tanks játékos?

Az e-sport napról napra növekszik, így a nyeremények is egyre nagyobbak, de vajon mennyit keresnek az online tankcsatákkal a profik?

Valószínűleg sokakat foglalkoztat az a kérdés, hogy meg lehet-e élni a tankozgatásból, de mielőtt lelőnénk a poént, vegyük sorra, hogy milyen bevételi forrásaik vannak a profi tankászoknak. 

Go4WoT

Némiképp degradálódott a Go4WoT jelentősége az évek folyamán, de még mindig a legnépszerűbb és legbiztosabb pontját jelenti ez a bajnokság a WoT e-sportnak. Míg korábban a profi ligába jelentett közvetlen bejutást, addig mára az amatőr csapatok játszótereként tekint rá mindenki. Ennek két oka van. Az egyik, hogy a WGL játékosok erről a bajnokságról ki vannak tiltva, a másik, hogy a nyereményalap jelentősen redukálódott. A kezdeti 1 750€/hét nyereményalapból mára a töredékét osztják ki a csapatok között. Nem mellékesen pedig a Go4WoT havi döntőjének nyereményalapja csökkent.

Silver League

A Go4WoT mellett a legtöbb bevételt jelentő liga szerepe nemrég némiképp módosult. A nyereményeket nullára csökkentették, ezért ebben a ligában a csapatok mindössze a reményért játszhatnak, hogy egyszer bejutnak majd a Golden League-be.

FaceIT Blitzkrieg Tournament

A Wargaming és a FaceIT közös együttműködésének köszönhetően minden szombaton és vasárnap 1 000$ nyereményalappal került megrendezésre a profik számára is engedélyezett Blitzkrieg Tournament, amin az első helyezett csapat 700$, míg a második helyezett csapat 300$ zsebelhetett be. Sajnos az együttműködés megszakadt, ezért ez a bevételi forrás is elapadt.

Major League

A Major League végre egy olyan verseny, amin profik is indulhatnak, ráadásul elég komoly nyereményalappal rendelkezik. A Major League egyfajta mini-WGL, ami idáig két szezont élt meg, és szezononként 5 000€, valamint több millió arany került kiosztásra. A legutóbbi szezonban a TriggR képviselte hazánkat, és egészen a legjobb 4-ig jutottak.

Wargaming bajnokságok

Ezek azok a versenyek, amik jellemzően a szokásos formulától eltérnek és céljuk a minél több résztvevő bevonzása. Ebben a kaotikus rendszerben kapott teret az Absolute Supremacy névre keresztelt 5 500$ összdíjazású bajnokság, vagy épp a nemrég véget ért Go Big or Go Home megmérettetés, ami 13 600$ nyereményalappal rendelkezett.

Mennyi eddig az annyi?

Ha egy profi játékost veszünk alapul, aki csak a Major League és a Wargaming bajnokságokon indulhat, akkor fejenként maximum pár száz dollárról beszélhetünk. Ehhez pedig az említett versenyeken legalább dobogós helyen kellett teljesíteni. Persze itt még nincs vége.

Wargaming.net League

A Wargaming.net League versenyei mindig a legrangosabb ligának számítottak, erről több cikket is olvashattatok már, de itt az ideje kitérni arr , hogy mégis mennyit kapnak a csapatok versenyenként.

WGL szezonok

A WGL szezonok olyanok, mint a Sithek, mindig kettő van belőlük, egy-egy szezonban pedig 8 csapat osztozik a 325 000$ nyereményalapon. A nyeremények a következőképp oszlanak el. 3 000$ kap minden csapat, amit technikai fejlesztésekre, mint pl. webkamera vagy mikrofon, valamint egyéb kiadásokra fordíthatnak. 201 000$ jut a verseny online szakaszára, míg a maradék 100 000$ dolláron a döntőbe jutott 4 csapat osztozkodik.

 

The Rumble bajnokságok

A Rumble bajnokságok minden évben új nevet kapnak, ráadásként idén a bajnokság két fázisból állt, szóval meglehetősen nehéz nyomon követni ezt a jellemzően két WGL szezon közé beiktatott eseményt.. A Challenger Rumble mindössze kvalifikációként szolgált a Champions Rumble névre hallgató grandiózus eseményre, így előbbi 40 000$, míg utóbbi 160 000$ nyereményalapot kapott. A Champions Rumble nyereményéből 80 000$ jutott az első, 40 000$ a második, 20 000$ pedig a harmadik és negyedik csapatnak.

The Grand Finals

A WGL szezonok és a Rumble bajnokságokon szerzett pontszámok alapján minden szerverről a legjobb 3 csapat jutott ki a világbajnokságra. A 300 000$ összdíjazású versenyből azonban a 9-12. helyezett csapat semmit sem profitált, de a legjobb 8 közé jutott csapatok is csak 5 000$-t kaptak. Egy WoT világbajnokság természetesen mit sem ér felejthetetlen pillanatok és nem várt eredmények nélkül, de erről már korábban írtunk nektek, így már csak az van hátra, hogy megtudjuk, mennyit keres egy profi WoT játékos?

 

Mennyit keres egy profi WoT játékos?

Természetesen az említett versenyek díjazása alapján nem nehéz kiszámolni, hogy mennyit lőhet össze magának évente egy-egy profi WoT játékos, de ha lusták vagyunk számolgatni, akkor az e-Sports Earnings adataira is vethetünk egy pillantást. A puszta számoknál azonban valószínűleg többet mondanak Mohamed Fadl, a WGL igazgatójának szavai, aki szerint a profik fizetését mielőbb rendbe kell rakni, hiszen még köztük is sokan vannak, akik nem tudják minden idejüket a játéknak szentelni és egyfajta részmunkaidős állásként tekintenek a WGL-re.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.