Mit tanultunk az ESL ONE kölni bajnokságából?

Mit tanultunk az ESL ONE kölni bajnokságából?

Hat napig tartó küzdelem ért a végéhez vasárnap, ahol amerikai csapatok döntőjét izgulhattuk végig és nemcsak ennek a tornának avattak bajnokot, hanem az első Grand Slam győztese is kiderült!

Mióta van ESL ONE Kölnben azóta rendeznek major tornákat a Lanxess Aréában, ezúttal viszont a PGL nyerte el ezt a jogot, így csupán egy "szerény" 250 ezer dolláros bajnokságon vehettek részt a világ elit CS:GO csapatok. A legjobbak közül csupán az Astralis hiányzott, akiket eredetileg meghívtak, ám visszamondták, vélhetően a krakkói Majorre való felkészülés miatt. Egy rövid áttekintéssel nézzük meg, hogy mit tanultunk ezalatt a 6 nap alatt.

Hiába minden ígéret, tele van hibákkal a kölni ESL ONE

Aioween,tbr | 17/07/06 15:00 Voltak aggasztó hírek a ESL ONE Köln szervezését és produkcióját illetően nemrégiben, amikor is kiderült, hogy sokan távozhatnak azok közül, akik mindezt megvalósítják. Az aggodalmak úgy tűnnek nem voltak hiábavalók, hiszen nem egyszer tapasztalhattunk az elmúlt napok során gondokat, íme néhány példa.

Nagyon nyögve nyelősen indult az első két nap, ugyanis rendre akadtak problémák, már ami a műsort illeti. Péntekre már megszűntek ezek a gyermekbetegségek és a közönség előtt már újra világszínvonalú rendezést láthattunk, így megnyugodhattak a helyszínre látogatók, remek show-t kaptak! A svájci rendszer ezúttal is rengeteg meglepetést tartalmazott. Ellentétben a korábbi formátumokkal, itt két gyors vereség után nem esel ki, ahogy két gyors győzelemmel sem jutsz tovább, ha ez így lett volna, akkor a mousesports sorsa egész biztosan másképp alakul. Ropzék nagyon impozánsan kezdtek, ám végül elfogyott a szufla. Ugyanez igaz lett a NiP-re is, akik rögtön a rájátszás első fordulójában kiestek, bár mentségükre szóljon, hogy a döntőben is jól szereplő Cloud9 ellen búcsúztak. 

VIDEÓ - Nézd meg az ESL ONE Köln első napjának kiemelt akcióit!

Szinte minden papírforma megdőlt Kölnben az első napon és jobbnál jobb megmozdulásokat láthattunk, amiket kommentátoraink nem hagytak szó nélkül!

A Virtus Pro továbbra sem tudja megtörni a sikertelenségét. A rémes StarLadder és ESL Pro League szereplés után az ESL ONE-tól is igen gyorsan, három vereséggel búcsúztak. Lehetséges, hogy benne van a Majorre való tartalékolás, ám tekintve, hogy ezek a játékosok milyen versenyző mentalitással bírnak - tehát, hogy mindig mindent meg akarnak nyerni - kétlem, hogy ez állna a háttérben. Hiába a több éves szerződés, Pasha már arról beszélt, hogy akár a csapat is felbomolhat, ha ez így megy tovább. 

Pasha: "Csoda lesz, ha ezt túléljük és nem oszlunk fel"

Lehangoló Facebook poszt a lengyelek sztárjától.

Beszélhetünk a NiP feltámadásáról, de látnunk kell, hogy ezúttal az amerikai csapatok alkottak nagyot! Hacsak a rájátszás nézzük, akkor 4 amerikai csapat (3 NA, 1 SA) jutott be a legjobb 8 közé! Sőt, elmondható, hogy a Space Soldiers és a G2 után az OpTic is pályát hozott a világelső SK ellen! Tavaly ilyenkor még csak a VP volt erre képes, egy évre rá, már három különböző csapat is rést talált a brazilok pajzsán, ez persze nem jelenti azt, hogy a végső győzelemhez sokkal közelebb kerültek, mindenesetre jó hír, hogy kezdik kibillenteni az SK-t a trónusból.

n0thing és shroud a döntőbe lőtték a C9-t!

Hodi | 17/07/09 10:50 Kísértetiesen hasonló lesz az idei ESL One Cologne döntője a tavalyihoz, legalábbis, ha a régiókat tekintjük. Anno a Liquid képviselte Észak-Amerikát, most a C9 fogja, a másik oldalon pedig a címvédő SK játékosai ülnek majd, akik először duplázhatnak a kölni versenyen.

Egy valami azonban biztos, akik a legtöbbet küzdtek azért, hogy a döntőbe kerülhessenek az a Cloud9. Emberfeletti mentális felkészültségről tettek tanúbizonyságot. Kezdve attól, hogy két vereség után álltak fel a csoportban, majd verték meg az újra hihetetlen formában lévő NiP-et, egészen a többszörös hosszabbításon át a NA'Vi ellen. A döntőben már kissé elfogytak, de ahogy Fallen is elmondta, a végeredmény nem tükrözi a valóságot, hiszen két pályán is a braziloknak kellett fordítaniuk az eredményen. 

Tehát összefoglalva:

  • Amelyik csapat képes meglepetést okozni az SK-nak, arra érdemes lesz odafigyelni a jövőben, jelen esetünkben a Space Soldiers lehet ez a csapat!
  • A NiP kezd újra magára találni, bár az is igaz, hogy számukra ez kiemelt esemény volt, hiszen nem lesznek ott a major-ön! 
  • A VP továbbra is küszködik, talán nekik is szükségük lenne egy sportpszichológusra!
  • A G2 és a FaZe felemás formában volt, azért a minimumot kihozták a versenyből!
  • Az észak-amerikai csapatok gyorsabban zárkóznak, mint hittük és a tavalyi ESL ONE-hoz hasonlóan, itt is amerikai rangadót láthattunk a döntőben!
  • Az SK továbbra is a legjobb, de nem legyőzhetetlenek! Képesek akár a legjobb pályájukat elveszíteni, akár az OpTic ellen is!
  • Az SK lett az első Grand Slam bajnok, ami azt jelenti, hogy már csak 3 győzelem hiányzik az "ajándék" 1 millió dollárjukhoz.
  • Azzal, hogy az SK 4 hét alatt a 3. premier címét szerezte meg Kölnben hatalmas önbizalomhoz jutottak a Major előtt, melyet ha szintén megnyernek kijelenthetjük, hogy az SK Gaming lesz minden idők legsikeresebb CS:GO csapata, megelőzve a fnaticot is!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!