Érdekes statisztikák az ESL ONE kölni versenyéről

Érdekes statisztikák az ESL ONE kölni versenyéről

Ki volt a legjobb játékos? Melyik csapat nyújtotta a legtöbbet? Ezekre a kérdésekre is választ adunk az ESL ONE Kölnnel kapcsolatban!

Nemrégen a Major kvalifikáció kapcsán már bemutattunk több érdekes statisztikát is, így ezt az új, de annál jobb szokást fenntartva most az ESL ONE Kölnről is hoztunk pár érdekességet nektek! A különböző értékelések működését, hasznosságát ezúttal nem fejtenénk ki, már megtettük az előző cikkben, így először azt ajánlanánk figyelmetekbe, hogy könnyebben megérthessétek a következőkben látott statisztikák funkcióját.Nem is szaporítanám a szót, beszéljenek inkább a számok!

Érdekes statisztikák a PGL Major kvalifikációról

tbr | 17/07/04 12:45Ki volt a legjobb játékos? Melyik csapat nyújtotta a legtöbbet? Ezekre a kérdésekre is választ adunk a Major kvalifikációval kapcsolatban! Azzal, hogy lezárult a PGL Major kvalifikációs szakasza nem csak azt tudtuk meg, hogy mely csapatok vehetnek részt az idei év második Major tornáján, illetve mely nemzetiségek milyen arányban képviselik magukat.

A LEGJOBB CSAPATOK

Ismét egészen meglepő táblázatot kaptunk, melynek első szereplőjén kívül egyik szereplőt sem lehet túl könnyen értelmezni, de azért megpróbáljuk. Ezúttal nagyon fontos szerepet játszott a PGL Major kvalifikáció eredményeihez képest a játszott pályák száma, hiszen ki lehetett esni 3 pályával és a győzelemhez minimum 10 pálya kellett. Így kerülhetett fel például a Heroic is, hiszen a VP elleni győzelmük, illetve a többi meccsen látott játékuk elég magas értékelést adott a játékosoknak, aminek átlaga 4 pálya alapján is elég volt ahhoz, hogy 7. helyen végezzenek.

A másik meglepetés egyértelműen a NiP, akikről már részletesebben beszámoltunk itt, ezért nem is térnénk ki rá külön most. Ami kissé furcsa lehet még, az a Cloud9 pozíciója. Ennek az az oka, hogy a játékosok nem együtt nyújtottak sokat, hanem egyénenként, tehát mindig volt egy játékos, aki kiemelkedett és egy, aki alul teljesített. Ez pedig kiegyenlítette annyira a csapat teljes értékelését, hogy hátrébb teljesítsenek a listán ahhoz képest, hogy 2. lettek a versenyen.

A LEGJOBB JÁTÉKOSOK

Itt megint nagy hatással volt a pályák száma az eredményekre, ezért történhetett meg az, hogy f0rest lett a verseny legmagasabb értékelésű játékosa, hiszen hat pálya alatt könnyebb volt ilyen magas eredményt hozni. A top 8-ba egyébként 3 svéd is bekerült, amire rég volt már példa így külön örömteli, hogy egy javuló NiP és fnatic is részt vett a kölni versenyen. F0resttel szemben a torna MVP-je, FalleN csupán kicsivel maradt el, de ő 13 pálya alatt tudott 1.24-es átlagot hozni, ami nagyon szép teljesítmény, ha összevetjük a pizsamás nindzsa számaival. A friss házas GuardiaN is jó versenyt futott, AWP-jére nem lehetett panaszkodni, el is hozta a legtöbb AWP ölés körönként kategóriát 0.57-es átlaggal, ami két körönként egy fraget jelent! 

JÁTSZOTT PÁLYÁK

Ezúttal kicsit eltértek az eredmények a Major kvalihoz képest, aminek az egyik oka mindenképp az volt, hogy most rájátszás is volt, tehát több pályát játszottak a csapatok. Bár az előző cikkben látható tendenciák folytatódtak: Traint szeretik a legjobban és Nuke-ot a legkevésbé. A többi pálya pedig közel azonos számokat hozott, talán Overpass kezd visszaesni mostanság, de így is egy alkalommal többet játszották, mint Bukaresten.

CT/T OLDALI GYŐZELMEK PÁLYÁKRA BONTVA

Ez a statisztika viszont abszolút felborult az előzőhöz képest: míg a Major kvalifikáció alatt a terror oldal volt a domináns a nagy átlagot nézve minden meccsen, addig Kölnben ez sokkal egyenletesebb volt és a legtöbb pályán visszaállt a világrend és a CT oldal fölénye, még Cobblestone-on is szorosabb lett a statisztika, pedig 9 alkalommal játszották. Ennyire más lenne a kölni felhozatal játéka a Major kvali szereplőkéhez képest? Jövőhéten kiderül!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!