Bombameglepetés: pakolhat a FaZe, nem lesznek ott a kölni döntőben

Bombameglepetés: pakolhat a FaZe, nem lesznek ott a kölni döntőben

Hazai közönség előtt játszhat történetében először ekkora torna fináléjában a BIG.

A Belo Horizonte-n elért 5-6. hely után nem sokan számítottak arra, hogy a (smooyat leszámítva) német BIG gárdája három héttel később, az ESL ONE Köln nagyszínpadán döntőt játszhat majd. A világranglista jelenleg 25. helyén tanyázó csapat az első meglepetést azzal okozta, hogy hazaküldte az ex-SK-t, FalleN-éket egy végtelenül kiélezett meccsen, harmadik pályás hosszabbításban sikerült legyőzni

Az újjáalakult G2 elleni 2-0 inkább csak egy pályáig volt jó meccs, a 19-17-es, hosszabbításban megnyert Cache után Dust2-n egyetlen körre voltak jók a franciák tabseNék ellen, hiába próbálta KennyS felfelé húzni a csapatot a hátán.

Jöhetett tehát a továbbra is foghíjas –de még mindig parádésan játszó– FaZe, akikkel kapcsolatban nemrég megírtuk, hogy sürgősen kell egy stabil 5. embert találniuk, mert veszélybe kerülhet az eredményes Major szereplés is az ősszel. Azt tudjuk, hogy Olof még egy jó ideig nem tér vissza. Az aktuális helyettese –cromen– bár nem rossz, azért nem is egy Olof. Szerencséjükre, most van néhány szabadon igazolható játékos a piacon, van miből válogatni.

Az első map az a Dust2 volt, ahol a BIG nagyot ment a G2 ellen. Most megpróbálták GuardiaNék ellen is, de nem tudtak úgy dominálni, mint Smithzzék ellen. Az erős CT oldalt 11-4-el hozta mindkét gárda, így 15-15 után jöhetett az OT, ahol végül a FaZe jobban bírta a nyomást: 19-17-re ellopták a németek pályáját.

Trainen, bár 9-6-os FaZe vezetéssel fordultak a csapatok, de a fordulás után a BIG hozta a pisztolykört és a kötelező köröket is, majd egészen 13-13-ig oda-vissza passzolgatták a köröket egymás között. Aztán jött smooya, aki meghálálta a nemrég kapott szerződését és 2v4-ben, eco körben triplázott, ami akkora boostot adott a csapatnak, hogy végül a hiányzó két kört is behúzták, ezzel egalizálva a mérkőzés állását. 

Infernon pedig már nem volt megállás, a BIG henger letarolta a FaZe-t, a 12-3-as félidő után már csak három kört tudtak szerezni Karrigan-ék, a BIG pedig simán behúztaa pályát és ezzel a meccset is, ami azt jelenti, hogy történetükben először egy 300.000 dolláros tornán döntőzhetnek!

FaZe - BiG 1:2

  • Dust2: 19-17
  • Train: 13-16
  • Inferno: 6-16

A nap másik meccse is meglepetéssel végződött: a hetek óta verhetetlen Astralist sikerült megállítania a Na'Vi-nak 2-1-re, így s1mple 2016 után ismét döntőt játszhat majd a kölni színpadon, ám ezúttal már nem a Liquid, hanem a Na'Vi színeiben. 

Magyar közvetítés természetesen lesz, az E1TV-n vasárnap délután 16 órától várunk titeket egy parádés Bo5 mérkőzéssel!

Nézd meg ESL_esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!