Ilyen lesz a World of Tanks 2019-ben!

Ezeket az újdonságokat és fejlesztéseket jelentették be a WG Festen!

A World of Tanks utolsó nagy offline eseményén, a WG Festen a fejlesztők rengeteg mindent osztottak meg velünk a jövőre érkező újdonságokról és fejlesztésekről. Nem szeretnénk spoilerezni, de a jelek szerint 2019 ismét nagy év lehet a WoT számára!

Ilyen lesz a World of Tanks 2019-ben!

A prémium lövedékek újraegyensúlyozása

A játékosok évek óta hangoztatják, hogy változtatni kell a prémium lövedékeken, –és a Wargaming végre valóban elszánta magát, hogy komoly lépést tegyen az ügyben. A folyamat nulladik lépéseként eltávolították a prémium lövedék aranyért történő vásárlási lehetőségét, és most a lövedékek karakterisztikáján is változtatnak.

  • A páncéltörő vagy normál lövedékek továbbra is olcsóak lesznek, és nagyot sebeznek majd, de a jól páncélozott egységek ellen nem feltétlenül hatékonyak.
  • Az új prémium vagy "speciális" lövedékek továbbra is hatékonyak maradnak a jól páncélozott tankok ellen, de ennek a sebzésük látja majd kárát, -egy normál lövedékhez képest 25-30%-kal kisebb sebzést kapnak.
  • A repeszromboló lövedékek a gyengén páncélozott tankokkal szemben maradnak használhatóak, tehát hátrányuk az alacsony páncélátütési értékben és a sebességükben keresendő.

Egyelőre ezek csak tervek, és a konkrét lépéseket a visszajelzések alapján teszik majd meg!

A Matchmaker fejlesztése

Az Matchmaker mindig is egy problémás pontja volt a játéknak, de 2019-ben elsősorban a következő két problémát akarják orvosolni.

  • A játékosok ritkán kerülnek a saját tierjükbe, vagy olyan csatákba, ahol náluk 1-2 tierrel kisebb tankok voltak, –így értelemszerűen általában a lista alján foglalnak helyet. Ez különösen igaz a tier VI-os és tier VIII-as tankokra.
  • A tier limites tankok általában 5-10-es csatákba kerülnek, és alig találkoznak kisebb tierű tankokkal. Emiatt nem is élvezhetjük velük igazán a tier limit előnyét.

A jövőre érkező frissítésekben az alábbi módokon szeretnék megoldani a helyzetet a Wargaming fejlesztői:

  • A Matchmaker sokkal rugalmasabban kezeli majd a csatára várakozó tankokat.
  • Ez azt jelenti, hogy a 3-5-7-es és 5-10-es csaták mellett más minták alapján is összeállíthatja a csapatokat.
  • A két tierű csatákra talán lesz 6-9-es és 7-8-as felállás.
  • A három tierű csatákra pedig 4-5-6-os és talán 5-5-5-ös is.

A prémium lövedékhez hasonlóan ezek is csak tervek, és a valódi lépéseket a visszajelzések alapján teszik majd meg.

A Frontline mód visszatérése

Sokak kedvenc játékmódja 2019 első negyedévében tér vissza, és számos izgalmas újítást ígér.

  • A Frontline időszakos lesz, ami azt takarja, hogy minden hónapban egy héten keresztül lesz játszható.
  • Több presztízs szintet érhetünk el, mint legutóbb. A korábbi három helyett tízet, amikből hetente akár kettőt is szerezhetünk, így az esemény újraindulásának nyolcadik hetére elérheted a tizediket.
  • A presztízs szintek eléréséért pontok járnak, amiket különleges jutalom járművekre lehet elkölteni. 

Az XP és a kredit szorzók, ahogy a javítási és a lőszerköltség is változatlan maradnak.

Jármű újraegyensúlyozások és új járművek

A tier X-es tankok közül újraegyensúlyoznak olyan mostoha tankokat, mint az E-100, az IS-4, a Leopard 1, az STB-1 és a Kranvagen. Új nemzet valószínűleg nem jön jövőre, –de a fejlesztők már megvitatták ennek a lehetőségét. Az új járművek a jelenlegi fejlesztési fákat fogják kiegészíteni. Idáig a svéd közepes tankok kerültek megerősítésre, amiknek különlegessége a csata módjuk lesz, -amivel a tankvadászok is rendelkeznek. A svéd közepes tankok közül egyelőre a Lansen C került felfedésre, ami egy tier VIII-as prémium harckocsi lesz.

Rangsorolt csaták

Az átlagjátékosoknak túl nehéz volt, a profiknak túl könnyű, ezért az egész rendszert újradolgozták. A szükséges stráfok számát csökkentették, és a jelenlegi 15 szintből álló szakaszt Qualificationnek nevezték el. A 15. szint elérését követően a Bronze divízióba kerülsz, ahol attól függően lesz könnyebb vagy épp nehezebb a haladás, hogy a Qualificationben milyen teljesítményt nyújtották. A következő szakasz a Silver lesz, ahol a haladás sebességét az előző divízióban nyújtott teljesítmény határozza meg. Mindennek a csúcsán pedig a Gold divízió foglal helyet, –ahol a csúcsra csak a legjobbak, és csakis a legjobbak juthatnak majd fel.

Frissített XP szerzési mechanika

Elsősorban a Rangsorolt csatákra vonatkozó újítás, aminek célja, hogy ne csak a meta tankokkal legyen értelme a játékmódnak.

Clan Wars

Az új brit tier X-es egyedi járművet, a T95/FV4201 Chieftain harckocsit a januári kampány folyamán lehet majd megszerezni.

Tankok kötvényért

A játékosok jelenleg felszerelésekre és direktívákra költhetik a kötvényüket, de 2019-ben járműveket is vásárolhatnak belőlük. Ilyen járművek lesznek azok a prémium tankok, amik nincsenek bent a Premium Shopban, de a játék részét képzik, –mint a Defender, IS-3A vagy a Skorpion G. A teljes lista egyelőre még készülőben van, de két részletben érkeznek majd a Bond Shopba a tankok. Először 2019 tavaszán, majd az exkluzívabb járgányok 2019 második felében.

Változik a prémium fiók

A prémium fiók értéke a személyes tartalékok megjelenésével csökkent, így a Wargaming szeretné újra fontossá tenni a prémium fiókot. Ez a revízió valószínűleg 2019 végén történik majd meg.

Személyre szabható stílusok

Jövőre még több 3D stílus jelenik majd meg. Olyanok, mint a "Winged Hussar" az 50TP Prototypen, a "Fear Naught" a Caernarvon AX-en, a "Valhallan Ragnarok" a KV-2-n vagy épp a "Mordian" a BDR G1 B-n, –de ide sorolhatóak a Holiday Ops 2019 tier X-es tankokra aggatható stílusai is.

Ez még nem minden!

Jövőre egy Tank Race névre keresztel esemény is érkezik, azonban erről csak annyit árultak el a WG Festen, hogy majd hamarosan elárulják a részleteket. Cseles. A 2019-es terveket látva bizton állítható, hogy a Wargaming végre tényleg odafigyel a játékosok visszajelzéseire, és ha megvalósítani is sikerül nekik mindazt, amit felvázoltak, akkor parádés lesz a következő év!

Melyik jövőre érkező újítást várod a legjobban? Vajon sikerül megvalósítaniuk mindezt?

KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.