Börtönbe kerül a férfi, aki a hiteléből Pokémon-kártyákat vásárolt

Börtönbe kerül a férfi, aki a hiteléből Pokémon-kártyákat vásárolt

A hitelt ugyanis nem használhatta volna fel arra, amire szerette volna.

36 hónap – 3 év – börtönbüntetésre ítéltek egy, az Amerikai Egyesült Államokbeli Georgia államban élő férfit, miután a koronavírus-világjárvány miatt a különböző vállalkozások megsegítésére biztosított hitelből egy igen ritka Pokémon kártyát vásárolt.

A 31 éves Vinath Oudomsine 85 ezer dollárt kapott, miután azt állította, hogy van egy vállalkozása, amely a járványnak ugyanúgy az egyik áldozata. Ezt a kölcsönt az amerikai Kongresszus azért iktatta törvénybe, hogy a pandémia során segítsék a bajba jutott vállalkozásokat, hogy azok fizetni tudják az alkalmazottaik bérét, illetve a vállalkozás fenntartási költségeit. Oudomsine a pénzből azonban közel 58 ezer dollárért egy Charizard kártyát vásárolt - egy hasonlót, mint az alábbi képen.

A bíróság viszont ítéletet hozott az ügyben: a 85 ezer dollárnyi kölcsön visszafizetésén felül még 10 ezer dollár pénzbüntetésre, illetve 3 év börtönre is ítélték, amelyet ráadásul egy szövetségi börtönben kell letöltenie, így még feltételesen sem helyezhetik őt szabadlábra. A kártyát sem tarthatja meg, azt át kellett adnia az ügyészeknek.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!