20 év börtön várhat egy dublini férfira, egyetlen Pokémon kártya miatt

20 év börtön várhat egy dublini férfira, egyetlen Pokémon kártya miatt

Ti gyűjtitek a Pokémon kártyákat?

A Pokémon kártyák, különösen a ritka és jó állapotú darabok vagyonokat érhetnek, ez már nem újdonság 2021-ben. Nyilván a gyorséttermekben hamgurger mellé kapott Pikachukból nem fogunk házat venni valami csendes-óceáni szigeten, de azért egy első szériás, jó állapotú és így 369 ezer dollárt (nagyjából 115 millió forint) érő Charizardra kevesen mondanának nemet. 

Sajnos nem tudott nemet mondani egy értékes lapra egy átlagos dublini férfi sem. Azt nem tudni, hogy pontosan melyikre, de az biztos, hogy egyetlen lapra közel 58.000, egészen pontosan 57.789 dollárt költött. A nagyjából 18 millió forintos kártya beszerzésével alapvetően nem is lenne semmi gond, ha azt nem az államtól kapott pénzből vette volna.

Ahogy mindenhol a világon, úgy az Amerikai Egyesült Államokban is nehéz helyzetbe sodorja a koronavírus a kis- és középvállalkozókat, de az állam ott is segít az embereken kisebb-nagyobb kölcsönökkel. Vinath Oudomsine 85.000 dollárnyi segítséget kapott, amiből 58.000-et arra a bizonyos Pokémon lapra költött. Az elég súlyos pénzügyi csalásnak számít, már el is indult ellen az eljárás, amely során bár bizonyíthatja, hogy ő befektetési céllal vette a kártyalapott, büntetés nélkül valószínűleg ekkor sem ússza majd meg.

Csalásáért akár 20 évnyi börtönbüntetést is kaphat.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!