LCS: Nem remegett meg az MSI-elődöntősök keze

LCS: Nem remegett meg az MSI-elődöntősök keze

Megváltozott az idei évre az LCS-formátuma, a tíz csapatos mezőnyből a legjobb nyolc folytathatja a hétvégén induló kieséses szakaszban.

Az LEC-hez hasonlóan az LCS-ben is a legutóbbi hétvégén dőltek el a legfontosabb kérdések, avagy befejeződtek a 2022-es nyári alapszakasz Bo1-es összecsapásai. A tabella élén az Evil Geniuses végzett, akik bebizonyították, hogy nem véletlen nyerték meg a tavaszi szezont és jutottak el az MSI 2022 elődöntőjébe. Az Impact-Inspired-jojopyun-Danny-Vulcan ötös továbbra is nagyon stabil teljesítményt nyújt, mindössze három vereséget gyűjtöttek be a tizennyolc lejátszott mérkőzés alatt. Innentől a kieséses szakasz vár az EG-re, valamint még másik hét klubra. Az LCS változtatott az idei évre, teljesen átalakították a formátumát a topligának. A Championship névre keresztelt rájátszás augusztus 20-án startol, először a Team Liquid és a FlyQuest csap össze a felső ágon, majd vasárnap izgulhattok a CLG vs C9 Bo5-ön.

Több mérkőzés, több izgalom?

Az LCS megpróbálkozott azzal, hogy a vigaszágas rendszeren csavarnak egyet. Idén tizenkét darab Bo5-öt rendeznek, a legutolsót szeptember 11-én, amikor megkoronázzák a nyári szezon bajnokát. Ennek köszönhetően az észak-amerikai régió játékosai nem kapnak annyi pihenőt, mint az európai kollégáik, akik most kéthetes pihenőre vonultak. Egyelőre még nem tudni, hogy beválik-e ez az új lebonyolítási rendszer, azonban egy dolog már most biztosra vehető. A három legerősebb csapatnak alaposan fel kell kötnie majd a nadrágját, mert a világbajnokságon várhatóan olyan ellenfelekkel kell majd megküzdeniük, mint a Gen.G, a T1, a G2 Esports, Victory Five, a Top Esports, az RNG és a JD Gaming. Kína és Korea topcsapatai elképesztően erősnek tűnnek, azonban mindig benne van a meglepetés a profi meccsekben. Tavaly a FunPlus Phoenixet meg tudta előzni a Cloud9 a Worldsön, amire csak nagyon kevesen mertek volna fogadni előzetesen.

Az LCS Championshipben több jól ismert európai játékosnak lehet majd csodálni a játékát.

  • Abbedagge (100T), Inspired (EG), toucouille (FLY), Jensen (C9), Pridestalker (GG), Bwipo (TL), Bjergsen (TL9, Hans Sama (TL)

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted megint az EG lesz az LCS-bajnok?