LEC: Csacsiék befejezték a szezont, megbukott a szupercsapat-projekt

LEC: Csacsiék befejezték a szezont, megbukott a szupercsapat-projekt

Mindenképpen érdemes lesz nézni az LEC-rájátszást, mert a legizgalmasabb összecsapások még csak most következnek.

Valódi tét már nem lebegett a szemük előtt, így indultak harcba Vizicsacsiék az EXCEL ellen, az LEC 2022-es nyári alapszakaszának utolsó mérkőzésnapján. Az Astralis próbálkozott ugyan Dajor vezetésével kiütni a rájátszásért folytatott versenyfutásból Nukeduckékat, azonban ez nem jött össze a tegnapi nap. Csacsi lehet, hogy utoljára játszott LEC-mérkőzést, de azt legalább ikonikus hősével tette. Poppy pörölye pörgött a Szurdokban, de ennél több pozitívumot erről nem igazán lehetne kiemelni a dánok szempontjából. A folytatásban 37 perces, kifejezetten fordulatos mérkőzésen nyert a MAD a BDS ellen, majd a G2 Esports simán lenyomta az SK-t. A Team Vitality nehéz helyzetbe került, miután nem bírtak el a Rogue-gal, valamint a Fnatic Upset tökéletes meccsével megállította a Misfits Gaminget. A kialakult végeredmény miatt két tiebreaker Bo1-re volt szükség, amely eldöntötte a nyári alapszakasz végső sorrendjét.

EXCEL vs Team Vitality (1-0)

A nap és az egész alapszakasz legnagyobb téttel bíró ütközetében Orianna + Kennen kombót rakott össze a Team Vitality, amivel végül az égvilágon semmit sem tudtak alkotni. Az EXCEL Patrik Dravenjét megetette az első percekben, onnantól meg szólóban carryzte a fejszepörgető ADC a harcokat. A szupercsapat-projekt ezzel a vereséggel hivatalosan megkapta az utolsó szöget a koporsójába. Selfmade padoztatásával még a playoff sem jött össze Perkzéknek, amit legalább tavasszal sikerült vérrel és verítékkel kiharcolniuk. Érdemes novemberben várni az átigazolási piac nyitását, ugyanis hatalmas meglepetés lenne, ha ez a Vitality-ötös ugyanebben a formában jövőre, az LEC 2023-as szezonjaiban harcolna a győzelmekért.

Az alapszakasz legutolsó összecsapásának tétje a 4-5. helyezés volt, végül a felső ágra a Misfits Gaming került, a Fnaticnak az alsóról kéne megváltania a világot. A rájátszás augusztus 26-án startol, közel két hét áll a csapatok rendelkezésére, hogy felkészüljenek a 12.15-ös frissítésből, amelyen az egész kieséses szakaszt megrendezik.

Természetesen minden Bo5-öt magyar nyelven követhettek az esport2tv Twitch-csatornán, az Esport1 YouTube-csatornáján, az Esport1.hu oldalán, valamint a lolesports.com felületén!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Vizicsacsi jövőre is az LEC-ben játszhat?