MSI: Két meccsen megszorongatták a világ jelenleg legjobb csapatát

MSI: Két meccsen megszorongatták a világ jelenleg legjobb csapatát

Egy lépésre a címvédéstől a kínai bajnok.

Ha kizárólag a végeredményre tekintetek, akkor azt gondolhatnátok, hogy tükörsima stompokkal jutott be a fináléba a Royal Never Give Up. Valójában az MSI 2022 első elődöntőjében csak a legelső összecsapáson játszott alárendelt szerepet az Evil Geniuses, a második és harmadik összecsapáson abszolút odatették magukat, legalábbis a csapatharcokban. Sajnos a makroszintű döntések terén nem tudták felvenni a versenyt papíron jóval erősebb riválisukkal, amely megpecsételte az NA LCS bajnokának sorsát. 

RNG vs EG (3-0)

Egy rövid, teljesen egyoldalú mérkőzés után az EG megszerezte a kék oldal nyújtotta előnyöket, amelyet egész jól ki tudtak aknázni. Ahri, Ornn és Viego sorozatban kétszer érkezett jojopyun, Impact és Inspired kezébe, amely karakterekkel képesek voltak megnehezíteni Xiaohuék dolgát. Az LPL-ből érkező együttes Wukongban, Gangplankben, Lissandrában és Xayah-ban bízott, főleg a középső ösvényes mágus volt az, aki a mérleg nyelvét jelentette.

Az EG megnehezítette ugyan az RNG dolgát, de az apróbb egyéni, valamint a nagyobb csapatszintű hibák miatt egyetlen győzelmet sem tudtak elcsaklizni. Mingék testben és lélekben már a vasárnapi fináléra készülhetnek, ahol vagy a G2 vagy a T1 lesz az ellenfelük. Papíron mindkét klub jóval nagyobb erőt képvisel, mint az EG, ezért mindenképpen érdemes lesz az edzői csapatnak átgondolni a draftfázist, mivel az utolsó két mérkőzésen ott tudott igazán nagyot előre lépni az LCS-bajnok.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted ki volt az EG vs RNG legjobb játékosa?