LoL: A négy nagy régióból csak egyben kerülte el a vesztes a söprést

LoL: A négy nagy régióból csak egyben kerülte el a vesztes a söprést

Az LCS és az LEC utolsó párharca egyoldalúan alakult.

Az összes nagy LoL-régióban befejeződtek a nyári szezon küzdelmei, innentől kezdve a világbajnokságra készülhetnek a legjobb csapatok és játékosok, valamint a nézők. A League of Legends e-sport legnagyobb bajnokságainak a dél-koreai (LCK), az észak-amerikai (LCS), az európai (LEC) és a kínai (LPL) számít, a világversenyeken szinte mindig ezen régiók képviselő vívják a legnagyobb téttel bíró összecsapásokat. A verseny most is hatalmas volt a topligákban egészen a döntőkig, de az utolsó Bo5-ben három söprést, avagy egyoldalú párharcot is láthattatok.

LEC: Rogue vs G2 Esports (3-0)

A szakértők közül többen 3-0-t vártak a döntőre, azonban caPséket tartották az esélyesebbnek. Hiába az előzetes elvárások, a Rogue képes volt szintet lépni, így az ötlettelen és rengeteget hibázó G2-t simán beledöngölték a Szurdokba. A történelmi siker után felkerült egy ötödik név a trófeára, a Fnatic, az Alliance, a G2 Esports és a MAD Lions után új bajnoka van Európának.

LCS: Cloud9 vs 100 Thieves (3-0)

Hatalmas verést kapott a 100T az LCS átalakított rájátszásának utolsó felvonásában. Berserker és Zven vezetésével gálázott a C9, az átlagos meccsidő nem lépte át a 28 percet a szériában. Ez a hatalmas söprés mindenképpen jó előjel a nézők számára, ugyanis 2021 után ismét ott lehet az esély az LCS-nek, hogy a képviselőjük beverekedje magát a Worlds egyenes kieséses szakaszába.

LCK: Gen.G vs T1 (3-0)

Tavasszal megállíthatatlanok voltak Fakerék, nyáron esélyük sem volt Chovyék ellen. Az LCK-ben sikerült letaszítani a trónról az óriást, méghozzá váratlan fordulatoktól mentes Bo5 keretében. Nem is várt sokáig a háromszoros világbajnok együttes vezetősége arra, hogy komolyabb változtatásokat eszközöljenek. A vezetőedzői székből Poltot felállították, Bengit bízták meg az egyik legfontosabb feladatkörrel a vb idejére.

LPL: JD Gaming vs Top Esports (3-2)

Kína volt az egyetlen olyan nagy régió, ahol tényleg kiszámíthatatlanul alakult a bajnoki cím sorsát eldöntő utolsó összecsapás. A JDG sikeresen hatástalanította JackeyLove-ot és knightot, ami előzetesen szinte lehetetlen feladatnak tűnt számukra. A három sikerből kétszer Yagaót választották meg MVP-nek, a 23 éves mides 2020 tavasza után ülhetett fel újra az LPL trónjára.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a C9 továbbjut a csoportjából a Worldsön?