LoL: A rajongók miatt is meneszthette vezetőedzőjét Fakerék csapata

LoL: A rajongók miatt is meneszthette vezetőedzőjét Fakerék csapata

A klasszikus sportokban már megszokott, hogy ha nem megy a csapatnak, akkor jöhet az edzőváltás.

Néhány hónappal ezelőtt a világ legerősebb és legjobb League of Legends csapataként beszéltek a szakértők a T1-ról. Fakerék veretlenül nyerték meg az LCK 2022-es tavaszi szezonját, azonban a lendület az MSI-on már nem tartott ki. Be-becsúsztak váratlan vereségek, ezért valamilyen szinten érthető, hogy miért veszítették el a nemzetközi torna fináléját. Nyáron szintén olajozottan működött a gépezett, de a rájátszásban a Gen.G megmutatta, hogy mi a leghatékonyabb ellenszer Zeusékra. A két elveszített döntő után a rajongók egy hosszabb közleményt adtak ki, amelyben követeléseket támasztottak a vezetőség felé. Nem ez az első ilyen alkalom, ugyanis a DWG KIA szurkolói szintén hasonló módszert vetettek be, bár annak egyelőre nem lett következménye. Nem úgy a T1-nál, ahol Polt már nem tölti be a vezetőedzői pozíciót, helyére Bengit ültették oda.

Bengi, a T1 új vezetőedző, Poltból GM-et faragtak

A T1 CEO-ja, Joe Marsh Twitteren közölte a hírt, majd természetesen magyarázatot fűzött a döntéshez. A játékosokkal és a staffal hosszú ideig konzultáltak, mire eljutottak oda, hogy Poltnak mennie kell. Bengit átmenetileg nevezték ki Polt helyére, avagy még nem oldották meg ennek a szerepkörnek a kérdését.

A háromszoros világbajnok tudása és tapasztalata megkérdőjelezhetetlen, azonban a vezetőség szerint egyedül nem lesz képes megbirkózni a Worlds kihívásaival. Ezért Moment mellé érkezett Sky, aki kifejezetten csak a világbajnokság során segíti a kezdőötöst a minél jobb eredmény elérésében, mint edző. A 24 éves ex-profi a Red Canidsszel és a CJ Entusszal szerzett magának kisebb hírnevet, de igazán átütő eredményt nem ért el játékosként. Most itt a lehetőség előtte, hogy a háttérstáb egyik kiemelt tagjaként emelhesse magasba a világbajnoki kupát.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



League of Legends - Vizicsacsi volt midese nyerte az EMEA Masters-t

Letarolta az EMEA Masters teljes mezőnyét Tristan Schrage és az Eintracht Spandau. A német alakulat midesét a League of Legends közösség valószínűleg inkább a játékos nevén ismeri, ő ugyanis nem más, mint PowerOfEvil, Vizicsacsi egykori középső ösvényese.