LoL: Lemosták a Szurdokból a Démon királyt és csapatát

LoL: Lemosták a Szurdokból a Démon királyt és csapatát

Elképesztően nagy pofont kapott riválistól az LCK tavaszi bajnoka, a Faker vezette T1.

A kompetitív League of Legends világában több olyan rivalizálás zajlik jelenleg, amelyek odaszögezik a nézőket a képernyők elé. G2 Esports vs Fnatic, MAD Lions vs Rogue, G2 Esports vs Team Vitality, avagy az LEC-ben ez a négy csapat hozza a legtöbb rajongót a közvetítésekre. Észak-Amerikában a Team SoloMid vs Cloud9, a Team Liquid vs Cloud9 valamint az Evil Geniuses vs Team Liquid összecsapásokat lehetne kiemelni, de a 100 Thieves Bo1-ei is hasonlóan sok embert mozgatnak meg. Kínában folyamatos átalakulás zajlik a csapatok terén, de mostanában a Victory Five és a back-to-back MSI-t nyerő Royal Never Give Up nevétől hangos a sajtó. Végül, de nem utolsó sorban ott van az LCK, a dél-koreai topliga. A T1 és a Gen.G elképesztő sorozatban van, abszolút uralják a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnokságát. Legutóbbi találkozójukat óriási tömegek nézték a világ minden pontján, de ahogy elkezdődött, szinte azonnal véget is ért.

T1 vs Gen.G (0-2)

A párharc előtt mindkét együttes mindössze egyetlen vereséggel rendelkezett, ami annak tükrében egy brutális teljesítmény, hogy összesen már 13 darab Bo3-as széria volt a játékosok mögött. A széria első felvonásában Faker egy Twisted Fate-tel próbálta megsegíteni a társakat az oldaldsó ösvényeken, de Chovy Sylasszel ezt nem igazán hagyta. A 36 perces meccsen 151 cs-t rávert a Démon királyra az ösvényellenfele, ami még akkor is brutálisan nagy differencia, hogy majdnem minden killben benne volt a keze a hamiskártyásnak. Hiába kezdett jól a T1, a Gen.G először ledolgozta a hátrányát, majd fokozatosan építette ki az előnyét a középső szakasztól, így viszonylag nagyobb ellenállás nélkül szétverték a 2022-es MSI ezüstérmesét az első mérkőzésen.

Ezután jött egy olyan gigantikus pofon, amelyre csak nagyon kevesen számítottak. Ruler és Lehends életük egyik legjobb 25 percét töltötték el a Szurdokban, aminek eredménye egy pillanatok alatt befejezett széria lett. A Gen.G erődemonstrációt tartott, Ruler megszerezte karrierje hetedik Pentakilljét (az elsőt Zerivel), gyakorlatilag bejelentkezett a klub a világbajnoki címért. A T1-nak ez a 0-2 megmutatta, hogy a nyári szezonban nincsenek annyira kényelmes helyzetben, hogy félgőzzel is behúzzák az LCK-t, ahogy azt tavasszal tették. Itt igenis vérrel és verítékkel kell majd harcolni a rájátszásban, ha szeretnék tovább írni a történelmet.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted a Gen.G vagy a T1 nyeri meg a nyári LCK-t?

League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.