LoL: Majdnem megszűnt a világ legértékesebb e-sportklubjának LCS-csapata

LoL: Majdnem megszűnt a világ legértékesebb e-sportklubjának LCS-csapata

A világ egyik legismertebb NA LCS-csapata komolyan fontolóra vette, hogy elhagyja a topligát.

Néhány nappal ezelőtt bejelentette a spanyol Team Heretics, hogy 2023-ban már az LEC-ben harcolhatnak a legjobb európai League of Legends-csapatokkal. Bluerzorék a Misfits Gaming helyére érkeznek, akik 12 szezon után hagyják el a világ harmadik legerősebb bajnokságát. Az adás-vétel pontos összegéről komoly találgatások zajlanak a különböző fórumokon, a szakértők úgy vélik, hogy 45-50 millió dollár cserélt gazdát. A legfrissebb információk alajpán úgy tűnik, hogy a Misfits Gaming mellett egy másik csapat is fontolóra vette, hogy értékesíti a franchise rendszerben évekkel ezelőtt megszerzett helyét. A Team SoloMid (FTX TSM), a világ legértékesebb e-sportszervezete nem volt messze attól, hogy kiszálljon az LCS-ből.

Miért gondolkodott el azon a TSM, hogy lelépnek az NA LCS-ből?

Ezt a három okot sorolta fel Richard Lewis, az ismert és elismert e-sportújságíró.

  • A TSM próbálja csökkenteni a különböző e-sportszakágainak költségét, így a League of Legendsét is
  • Az LCS egyszerűen nem tud felnőni az LCK-LPL-LEC trióhoz, ha kizárólag a kompetitív oldalról vizsgálják a ligát (gyengébb csapatok, játékosok és edzők)
  • Csökken a League of Legends profi szintjének népszerűsége az észak-amerikai régióban

Utóbbival kapcsolatban megfogalmazta Doublelift, a TSM és Team Liquid egykori lövésze is a markáns véleményét, amiért végül büntetést kapott a Riot Gamestől. Erős azt állítani, hogy "haldoklik" az LCS, de a nézettségi adatok mindenképp csalódást keltőek. Nagyjából kétszer annyian követik az LEC-t, mint az LCS-t annak ellenére, hogy 2021-ben és 2022-ben nagyjából hasonlóan teljesített a két régió a világversenyeken. Vannak jó LCS-csapatok (100T, EG, TL, C9), akik ha jó napot fognak ki, képesek térdre kényszeríteni még a legerősebb ázsiai ellenfeleket is, azonban ez nem elég ahhoz, hogy az amerikaiak leüljenek a képernyők elé minden szombat és vasárnap délután.

Egyelőre a Team SoloMid még marad az LCS-ben, ahol jelenleg azért küzdenek, hogy ne ismételjék meg a csúfos tavaszi eredményt, amikor a 9. helyen végeztek a 10 csapatos mezőnyben.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted jövőre is az LCS-ben szerepel majd a TSM?

League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.

League of Legends - Indul az MSI visszaszámlálás!

Nyakunkon a 2024-es League of Legends Mid-Season Invitational, a csapatok és mi is már tűkön ülve várjuk, hogy megkezdődjön az év első nemzetközi bajnoksága.