LoL: Itt a bombahír, Bluerzorék jövőre ott lesznek az LEC-ben

LoL: Itt a bombahír, Bluerzorék jövőre ott lesznek az LEC-ben

Több csapatot is pletykáltak, mint potenciális vásárló, végül a Team Heretics lett a befutó.

Alig néhány órával ezelőtt röppentek fel az első pletykák arról, hogy a Misfits Gaming megválik az LEC-helyétől. Az amerikai-európai szervezet League of Legends-szakágát 2016 májusában hozták létre, amely egy kiváló döntésnek bizonyult. A csapat már az első évében kiharcolta a feljutást az EU LCS-be, 2017-ben egészen a világbajnoki negyeddöntőig meneteltek, ahol 5 mérkőzésre kényszerítették a világbajnoki címvédőt, az SK Telecom T1-t. Fakerék végül 1-2-ről megfordították a szériát, így Alphariék nem jutottak be az elődöntőbe, de azóta is ez a klub első és egyben utolsó vb-s szereplése.

A MSF-vezetősége 12 szezon után döntött úgy, hogy nem vesznek részt tovább az EU LCS/LEC küzdelmeiben és eladják spotjukat. Az ajánlatot végül a Team Heretics, azaz Subicz "Bluerzor" Dánielék csapata fogadta el. A népszerű spanyol youtuber, Goorgo, Arnau Vidal és Antonio Catena Pederoso trió által 2016 augusztusában megalapított multigaming szervezet először harcolhat Európa legnagyobb LoL-bajnokságában. Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy honnan van annyi pénze a spanyol orgnak, hogy kifizessék a Misfits által kért vételárat. A válasz egyszerű. Egy 25 éves tartalomgyártó tulajdonában van az egész Heretics, ez a fiatal srác meg nem más, mint a saját Fortnite-skinnel rendelkező üzletember, TheGrefg.

Ez már nem az első alkalom Bluerzor életében, hogy ennyire közel kerüljön az LEC-hez

Az e-sportok iránt érdeklődők ráncolhatják a szemöldöküket, ugyanis 2021 júniusában a magyar dzsungeles annak a Team BDS-nek volt a tagja, amelyik 26,5 millió euróért megvette az FC Schalke 04 spotját. Akkor minden magyar legnagyobb bánatára a svájciak nem számítottak Bluerzor szolgálataira az LEC-ben. Most a Team Heretics került hasonló helyzetbe, ugyanis egy remek ötösük van jelenleg, akikkel abszolút esélyesei a spanyol liga nyári szezonjának megnyerésére, de az LEC egy más szintet képvisel. A következő hetekben figyelni kell, hogy a Heretics mire megy majd az EU Mastersben, ott egy jó helyezés megválthatná a jegyet akár Bluerzornak is arra a vonatra, amelyik első állomása az LEC 2023-as tavaszi szezonja.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Bluerzor tagja lesz a Heretics LEC-csapatnak?