Hivatalos: Bluerzor csapata közel 10 milliárd Ft-ot fizetett az LEC-ért

Hivatalos: Bluerzor csapata közel 10 milliárd Ft-ot fizetett az LEC-ért

Eddig tartott a vásár, eladta az FC Schalke 04 az LEC spotját.

A 2021-es LEC nyári szezonja javában zajlik, azonban a háttérben óriási összegekről tárgyalt két csapat. Az FC Schalke 04 végül 26,5 millió euróért, nagyjából 9,5 milliárd forintért eladta az LEC spotját, amelyet Subicz "Bluerzor" Dániel jelenlegi csapata, a svájci székhelyű Team BDS vett meg. A francia ligában vitézkedő LoL együttes már a jövőbe tekinthet, ugyanis 2022-ben a G2 Esports, Fnatic, Rogue és MAD Lions oldalán harcolhatnak a világbajnoki továbbjutást érő helyezésekért és az LEC bajnoki címéért.

LEC, mint franchise rendszer

Már hosszú évek óta nincs lehetősége egyetlen szervezetnek sem arra, hogy egy versenysorozat végállomásaként kivívják a legrangosabb európai League of Legends ligába kerülést. Cserében fix csapatokkal indul el minden évad, akik óriási összegért vásárolták be magukat a ligába. Az FC Schalke 04 nem jelent ezalól kivételt, azonban elérkezett egy új korszak ideje. A vezetőség szeretné megköszönni minden rajongó, valamint a Riot Games és az LEC támogatását. A csapat 2016-ban csatlakozott Európa legerősebb LoL ligájához, egykori játékosaik között olyan sztárok bukkantak fel, mint Vizicsacsi, Upset, Nukeduck, FORG1VEN, Odoamne és Amazing.

A Team BDS előtt ezzel megnyíltak a kapuk a világbajnokság felé vezető úthoz, azonban ehhez alaposan zsebbe kell nyúlni a befektetőknek. A jelenlegi ötös (iBo, Bluerzor, Xico, Jayling és Erdote) jelenleg a francia ligában holtversenyben csak a 7. helyről várhatják a folytatást, jelenleg ez az ötös nem üti meg az LEC szintet. Minden magyar bízhat benne, hogy Bluerzor marad a Team BDS tagja az LEC-ben is, de ehhez mindenképpen jó eredményeket kéne elérni a 2022-es tavaszi szezonig.

Ha nemcsak olvasni szeretsz a LoL-ról, hanem néznél is közvetítéseket, akkor mindenképp kapcsold be az EsportGuru adásait!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!



Szerinted Bluerzor jövőre az LEC-ben játszhat?